четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Емил Димитров-Ревизоро и Данаил Кирилов за външното финансиране на съсловните организации

Емил Димитров-Ревизоро и Данаил Кирилов за външното финансиране на съсловните организации

За предлаганите от „патриотите“ промени в Закона за съдебната власт, които биха ограничили външното финансиране на съсловните организации, Сашо Диков разговаря с Емил Димитров-Ревизоро от Обединени патриоти и Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Всякакви организации могат да се сдружават да работят, проблемът е с финансирането – не го ограничаваме, а искаме прозрачност при него, каза Димитров.

Всички доходи, които притежаваме и идват като дарение (политическите партии – бел.ред.), ги декларираме и е ясно за какво се харчат – по същия начин искаме да е и в съдебната власт, добави Ревизоро.

Кой в момента проверява съдебната власт, попита още Димитров, според когото „те самите ще си се проверяват с техен орган“, което обаче не им харесвало, защото искали да са безконтролни.

Данаил Кирилов също смята, че трябва да има прозрачност и яснота във финансирането при магистратските организации, така както правели политическите партии.

Вижте интервютата с тях и какво казаха на въпроса дали целта им не е най-вече „Америка за България“ и Съюза на съдиите в България:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …