понеделник , 23 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Емануил Йорданов за протестите на полицаите: Радев е между чука и наковалнята

Емануил Йорданов за протестите на полицаите: Радев е между чука и наковалнята

 

Бившият министър на МВР Емануил Йорданов коментира в студиото на КОД 11-13 протестите на полицаите, които утре ще има в столицата. Заедно с него по темата говори и Борис Прешелков, зам.-председател на управителния съвет на синдикатите в МВР.

„В случая министъра на МВР е между чука и наковалнята. Той предлага проект за размера на заплатите в МВР, това нещо отива във финансовото министерство, после в Министерски съвет, и накрая влиза в парламента. Ако министъра на МВР не срещне подкрепа от своите колети, другото е без значение. За мен промените в закона за полицията могат да се направят и на базата на действащия закон. Просто измененията през годините не са съществени. Изключения правят измененията в закона, правени по времето на Румяна Бъчварова. Там е пълен хаос, смятам, че и тези, които са писали нещата, едва са разбирали какво точно пишат“, коментира Йорданов.
Прешелков пък намекна,че няма няма как на униформените да им се плати извънредния труд по време на избори или при други екстрени ситуации. Просто, защото в закона това нещо не е регламентирано дори с една алинея. „И ако някой колега пострада по време на този извънреден труд става една каша. И се търси начин той да бъде компенсиран по някакъв начин“, допълни Прешелков.

Повече от КОД 11-13-ТУК

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …