вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Емануил Йорданов: Полицай във всяко село е популизъм, време е да се решат проблемите в МВР

Емануил Йорданов: Полицай във всяко село е популизъм, време е да се решат проблемите в МВР

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов се включи в ефира на Би Ай Ти и еМисия България и коментира протестите на служителите в системата.

„Въпреки, че не съм оптимист, вярвам, че ще дойде времето, когато служителите ще могат да се концентрират върху служебните си задължения и няма да имат поводи за протести“, коментира Йорданов.

По думите му, би било добре да покажем на Европа, че сме в състояние да решаваме сами проблемите си. „В конкретния случай твърде много закъсняха мерките, които трябва да се вземат“, посочи бившият министър на вътрешните работи.

Той смята, че в комуникацията има проблем и той се дължи на това, че в диалога между министерството и служителите не участват хората,които трябва, а тези, които водят преговорите, не се справят с тях.

„Министърът трябва да вземе отношение. Той заяви, че едва ли не приема протеста като насочен лично към него. Не виждам нищо лично, след като толкова години не може да се осигурят дори дрехи на полицаите“, добави Йорданов.

Той каза, че е гол и неграмотен популизъм идеята за полицай във всяко село и припомни, че след изборите тези обещания са забравени.

„Дори и с наличния състав при по-добра организация могат да се постигнат по-добри резултати. Но сега съставът е демотивиран и хората се ориентират към друга реализация извън МВР“, обясни Емануил Йорданов.

Чуйте целия разговор с Емануил Йорданов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …