петък , 24 ноември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Елена Йончева: Убийството на руския посланик е опит да се развалят отношенията между Турция и Русия

Елена Йончева: Убийството на руския посланик е опит да се развалят отношенията между Турция и Русия

Убийството на руския посланик в Турция е опит да се развалят отношенията между Турция и Русия.

Това коментрира журналистката Елена Йончева, която е експерт в отразяване на конфликти от горещи точки, в предаването еМисия България по Би Ай Ти.

Не подкрепям тезата, че покушението е извършено от атентатор единак, защото самият атентат бе извършен в навечерието на важната среща между външните министри и на министрите на отбраната на Турция, Иран и Русия, които трябваше да вземат много важни решения по отношение на Сирия, посочи още Йончева.

Тя допусна, че покушението може и да не е грешка на службите за сигурност. Във всеки случай терористичният акт не постигна целата си, допълни журналистката.

По думите ѝ, Турция и Русия са стратегически партньори в конфликта в Сирия, макар това да не е анонсирано официално.

„Турция установи контрол над северната част на Сирия, където са кюрдите. В същото време, Турция оттегли подкрепата си за групировките от сирийската опозиция, които контролират Алепо, а в резултата на това правителствената армия с помощта на Москва успя да установи контрол в източната част на Алепо и да изтласка радикалните елементи от там“, коментира още Йончева.

По думите ѝ, следващата среща между лидерите на Турция, Иран и Русия ще постави нова визия към решаването на конфликта в Сирия.

За ключовите играчи и подхода към решаването на сирийската криза и грозното лице на войната – вижте целия коментар на Елена Йончева.

Вижте също

Скандали или закачки са противоречията в Парламента и кой е най-стабилен на кораба на властта – говори журналистът Евгени Петров

Парламентарната група на „ВОЛЯ” бойкотира Парламента! Хората на Веселин Марешки в Народното събрание няма да …

Един коментар

  1. Убийството на руския посланик е доказателство за реките невинна кръв, пролята в Алепо, а оттам и за натрупаната мъст. Нищо друго. Просто – бръсначът на Окам. Елена може да получи херния от напъване да доказва путиноудобни опорни точки, но от това на джуджето в Кремъл няма да му стане по спокойно. Следващият атентат ще е по-близо.