сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Елена Йончева: Иван Гарелов бе отстранен след SMS от Бойко Борисов

Елена Йончева: Иван Гарелов бе отстранен след SMS от Бойко Борисов

Сашо Диков разговаря с журналиста Елена Йончева за уволнението на Иван Гарелов и делото, което тя е завела срещу Бойко Борисов за клевета. Йончева коментира и че трябва да бъде създадена анкетна комисия за завишените нива на уран и радиоактивни елементи във водата в Хасково.

„Самият Огнян Герджиков никога не е отричал, че на 14 март е получил SMS о Бойко Борисов по повод Иван Гарелов“, обясни Йончева. Тя посочи, че може би този SMS не е съдържал думата уволнение, но след него Иван Гарелов е отстранен от поста медиен съветник на служебния премиер. Йончева подчерта, че заради това е отправила въпрос към Герджиков какво е съдържанието на това съобщение. „Очевидно под въздействието на този SMS г-н Герджиков уволнява своя медиен съветник. Тук не става въпрос за конкретен човек, а за начина, по който се управлява България – чрез SMS-и“, заяви Елена Йончева и добави, че след „Ало, Ваньо“ има „Ало, Герджиков“.

Тя разказа и за делото, което е завела срещу Бойко Борисов. „Внесен е иск в съда за клевета срещу Бойко Методиев Борисов и не виждам никаква причина да не спечелим. Смятам, че той трябва да отговаря за своите думи – един бивш министър-председател, който клевети един български гражданин“, заяви категорично Йончева и добави, че това също е показателно как се управлява една държава – с лъжа, клевети, с интриги и на това трябва да се сложи край.

Йончева разказа детайли около работата си като журналист в Сомалия като посочи, че не е правила разследване за отвличането на Данка Панчова. По думите й, клеветата тръгвала от нейно интервю, в което тя твърди, че ГЕРБ краде от санирането. Йончева каза, че съди Борисов за сумата от 20 000 лв. и, ако спечели делото, ще дари парите за благотворителност.

По думите й, трябва да бъде създадена анкетна комисия по въпроса с урана във водата в Хасково, тъй като има опит за пълно замитане на следите и добави, че трябва да се търси политическа отговорност за укриването на тази информация. Йончева каза, че още през септември 2016 г. Басейнова дирекция излиза с анализ и протоколи, в които се вижда, че има завишени стойности на уран и радиоактивни елементи.

Вижте целия разговор на Сашо Диков с Елена Йончева и какво казаха Огнян Герджиков и журналистката от парламентарната трибуна:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. държанката на бате серго не спира да говори тъпотии ! тая направо ме отвращава ! от кога тая поръчкова журналистка почна да разбира и от политика ?!