вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Електронните книги – библиотеката на бъдещето
Снимка: ЕРА

Електронните книги – библиотеката на бъдещето

Google спечели делото, което води в продължение на 8 години срещу организацията на писателите в Съединените щати. Те обвиняваха интернет компанията в нарушаване на авторските права. Това се случи, след като Google реши да сканира и да публикува в интернет милиони книги от най-големите библиотеки в Америка.

В края на миналата седмица съдът реши, че направеното от Google отговаря на закона и не вреди на пазара на защитените творби. Както и че проектът предоставя големи ползи за обществото.

За бъдещето и развитието на дигиталните книги разговор с Александър Петров, основател на една от най-големите онлайн книжарници за електронни книги у нас и с Александър Кръстев, който е създателят на един от най-големите български портали за книги и четене.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …