неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Електронни паспорти – възможна ли е мисията

Електронни паспорти – възможна ли е мисията

Електронна услуга, която струва на държавата над 750 000 лв, е използвана едва от двама души, сочи статистика по повод административното въведение. Защо се стига до подобен абсурд и кой носи отговорност – темата коментира Димитър Иванов – наш сънародник от консулството в Цюрих.

„Проектът стартира преди три години и има за цел да въведе електронни консулски услуги за българските граждани, живеещи в чужбина. Ние обаче предупредихме МС и МВнР още през 2015 г, че тази концепция няма да проработи“, разказа Иванов.

„Новият външен министър г-жа Захариева ни обеща, че паспортите ще се удължат не за 5, а за 10 години. Ако могат да се получават документите по пощата също ще е една голяма стъпка напред. Обещават ни и намаляване на таксите, които са двойни в сравнение с тези в България – звучи страхотно, но ще е добре и да може да се реализира. Имаме и нужда от обратна връзка между консулството и нашите институции в България“, заяви още сънародникът ни.

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …