четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Ексшефът на „Кредитиране“ в КТБ с ексклузивна информация за фалиралата банка

Ексшефът на „Кредитиране“ в КТБ с ексклузивна информация за фалиралата банка

Ексклузивно в студиото на Честно казано гостува Георги Зяпков – бивш директор на управление „Кредитиране“ – КТБ , той разказа информация от „кухнята“, за източването на КТБ, защо прокуратурата обяви банката за „пирамида“ и имал ли е кредити към банката Делян Пеевски.

„Аз бях в банката 12 години, наясно съм с активите, начина на кредитиране, проблемите на банката. КТБ имаше проблеми, които се характерни за целия банков сектор у нас. Факт е, че от 3 години се внушава на българското общество, че КТБ е пирамида, целта обаче е след нейното събаряне активите да се разграбят на безценица“, посочи Зяпков.

Георги Зяпков коментира изказването на прокурор Иван Гешев, че КТБ щяла да рухне по естествен начин в края на 2016 година, като абсолютно невярно.

„10 дни след затварянето на банката, след масовите тегления, към 30 юни КТБ все още имаше пари – близо половин милиард лева. 1 млрд и 200 мил. лева, които бяха изплатени за 5 дни, бяха около 15% от активите на банката. Малко са банките в световен мащаб, които могат да акумулират подобни плащания в рамките на само 5 работни дни“, каза Запрянов.

Още разкрития за източването на КТБ и имал ли е кредити Делян Пеевски, вижте във видеото.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

5 коментара

  1. Не вярвам на думите на подставените лица на Цветан Василев. Въпреки всичките му опити в медийното пространство да се изкара невинен той ще лежи в затвора, защото това е единственото приемливо решение.

  2. Така като го слушаш този, имах чувството, че пирамидата на фараон Цветан Василев – КТБ едва ли не е била най-стабилната банка в света, а Василев е бил ангелче, което не е използвало парите на вложителите, за да закупува предприятия като Виваком, Дунарит и да финансира футболен отбор като Ботев!

  3. А бе дечко ти познаваш ли човека първо? Питам защото аз го познавам. И това, че драскаш в един ред, че бил подчинен на еди кой си означава, че си един трол на хранилка. Взе ли си хонорара от хотел Берлин? А бе навсякъде се врете и напъвате да плюете ама това вече не помага. Разбираш ли? Имате си предостатъчно медии да плюете ама това не ви стига нали?

  4. Е какво да каже един подчинен на фараона Василев, освен че КТБ не е пирамида, въпреки че всички експертизи го потвърдиха.

  5. Св. Колчаков

    Г-н Зяпков е, а не…..Запрянов! Цитирам, какво сте написали: (Малко са банките в световен мащаб, които могат да акумулират подобни плащания в рамките на само 5 работни дни“, каза Запрянов). Възможно ли е в една от най- големите медии в българското медиино пространство, да работи толкова некадърен екип?!