неделя , 21 октомври 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Експертът Румен Дунев за болтовете на Лозан Панов, които разклатиха държавата

Експертът Румен Дунев за болтовете на Лозан Панов, които разклатиха държавата

Саморазвити ли са болтовете в автомобила на Лозан Панов или автоповредата е дело на умишлена човешка намеса? Екипът на еМисия България потърси професионалното мнение на автомобилния състезател и шампион по автомобилизъм Кирил Дунев.

По думите му, болтовете или не са били затегнати добре, или наистина е имало посегателство.

„Специално за автомобила на г-н Лозан Панов, изрично важи условието, че те не трябва да са омазнени, защото иначе няма да се получи необходимото триене, което противодейства на развиването“, обясни Дунев.

„Според мен не е възможно тези болтове, ако са навити по разписание, да бъдат саморазвити без допълнителна човешка намеса. Освен това, когато настъпи умора в материала на болт или каквато й да е част от автомобила, тя би трябвало да се счупи, а не се саморазвива както при болта например“, обясни още експертът.

Вижте цялото обяснение на Румен Дунев в следващото видео!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …