вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Експертът по етикет Милена Хлебарова за стила на българските политици

Експертът по етикет Милена Хлебарова за стила на българските политици

Експертът по етикет и протокол Милена Хлебарова гостува в студиото на празничното предаване „Просто Диков” и коментира как се обличат българските и световни политици, бизнесмени и общественици.

„Модата сред политиците не винаги е такава, каквато изглежда. Защото колкото и да искат да изглеждат добре, те все пак се стараят. Не бих казала, че не следват модните тенденции. Сляпото им следене води до карикатури. Обичайно е облеклото на първите ни дами и господа да имат определен изразен вид. То трябва да бъде делото. Електоратът им е делегирал права, но техният външен вид трябва да бъде административен – те са администратори”, коментира Милена Хлебарова.

Тя анализира няколко снимки от нощта на изборите. На първата е премиера Бойко Борисов (сега в оставка), кандидатът за държавен глава на ГЕРБ Цецка Цачева и депутати от партията. По думите на Хлебарова, те изглеждат стреснати, а Борисов изглежда като обикновен мъж на разходка. „Видът му не отговаря на поста на министър-председател. Дънките, блузката и сакото не отговарят на деловия вид на един водач на държава”, категорична е Хлебарова.

По думите й, всички останали депутати от ГЕРБ в нощта на изборите изглеждат делово и отговарят на критерия за делово обличане.

Тя обясни как трябва да се облича мъж на висока позиция през лятото като анализира снимка на премиера в оставка, който е с розова риза с къс ръкав.

„Бойко Борисов не уважава протокола и поведението в обществена среда. Той има собствено мнение и собствен протокол, който не може да бъде поправен“, категорична е тя.

Хлебарова анализира и облеклото на бъдещата първа дама. „Много стресна всички с вида си. Може би това е била идеята – да покаже, че може да носи къси поли и че има дълъг крак. Но дори и да е така, дори и да не са действаща двойка, общественото мнение не подкрепя такъв вид поведение”, коментира още експертът по етикет.

По думите на Хлебарова, има надежда новата първа дама са схване бързо какъв е протоколът. Тя коментира и снимка, на която Румен Радев и съпругата му са на опера, а бъдещата първа дама отново не е облечена подходящо.

Милена Хлебарова коментира и снимка с германския канцлер Ангела Меркел, която е облечена с дълга рокля и дълбоко деколте.

Чуйте целия разговор с експерта по етикет Милена Хлебарова в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …