четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Експерт: Ще настояваме за досието на тунел „Ечемишка“

Експерт: Ще настояваме за досието на тунел „Ечемишка“

Защо дори след проверка и контрол, пътищата и тунелите у нас са опасни за живота и чие престъпно безхаберие позволи огромна лампа в тунел „Ечемишка“ да убие жена в автомобил – по темата след инцидента в еМисия България коментираме с експерта Йонко Иванов, председател на Асоциацията на фирмите за авто-мото подготовка.

Иванов започна с това, че е минал по паралелния път на магистралата, който той сравни с швейцарско сирене, но в много по-лошо състояние. Междувременно магистрала „Хемус“ остава затворена.

Кой е допуснал тази магистрала да няма такъв паралелен път в продължение на толкова години, поиска да знае експертът.

Според него последните законодателни изменения с куп „глупави“, по думите му, изисквания за движение на пътя са нещо, което трябва да дойде след две други основни неща – да караме по безопасни пътища и да имаме добра организация на движението. Едва тогава, смята той, ще намалеят инцидентите и ще търсим сметка от шофьорите.

Искаме сега от държавата да направи така, че АПИ да извади направения през септември протокол за това какво е свършено като профилактика – тъй като този тунел има досие, в което би трябвало да пише какво е направено и кой си е сложил подписа под него.

Той обяви, че ще направят пресконференция (във вторник, от 11 ч.), на която ще поискат това досие да бъде изискано и да се види дали при последната проверка експерите само са се разходили до мястото, без на практика да проверят дали има пробойни.

Искаме да се търси отговорност от институциите, завърши експертът.

Спазват ли се процедурите и стандартите и кой ще поеме отговорност – чуйте мнението на Йонко Иванов във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …