четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Жива връзка / Експерт със съвети към участниците в Националните дни на кариерата

Експерт със съвети към участниците в Националните дни на кариерата

През март започва 16-ото издание на „Национални дни на кариерата“, най-големият кариерен форум в България, който тази година се провежда в седем града в страната.

В „Жива връзка“ Велина Антонова, един от огранизаторите, обясни как подобно събитие може да ни помогне в намирането на работа.

Тя поясни, че то се провежда на база университетски градове, като на 14 и 15 март стартира в София, и изреди поредността на градовете, в които ще има кариерни дни – Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас и Пловдив.

Самият форум се анонсира като стаж и работа, като дава възможност и за двете, а компаниите са както големи, така и малки, и всички имат такива отворени позиции, добави тя.

По думите на експерта фокус на търсенето са или млади специалисти, или завършващи съвсем скоро, а компаниите са от възможно най-различни сектори.

За 16 години 225 хил. души са посетили събитието, от които 38 хил. са започнали успешно своята кариера, което по думите й е изключително висока статистика.

Запитана за съвети към търсещите работа млади хора, тя препоръча те „да си напишат домашното“, като проучат предварително компаниите участници, които ги интересуват, за да могат максимално да използват времето си за тях в самия ден. Важно е да се подготви и добра автобиография за случая, както и кратко представяне. Данните сочат, че по-подготвените и добре представилите се получават дата за интервю още в самия ден.

Чуйте подробности:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …