понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Експерт: Реакцията на Европа укрепва позициите на Ердоган

Експерт: Реакцията на Европа укрепва позициите на Ердоган

Турция и Холандия стигнаха до остро изостряне на дипломатическите си отношения, след като Холандия отказа достъп на турския външен министър Мевлют Чавушоглу. Той искаше да пристигне в страната с цел агитация за предстоящия в Турция референдум, на който трябва да се реши ще стане ли тя президентска република.

Турция влошава отношенията си не само с Холандия, но и с всички останали страни в ЕС, според извода на ЕК след активните совалки на турски министри, които агитират за Ердогановия референдум на Стария континент.

В студиото на еМисия България темата коментира Елена Павлова, специалист по въпросите на Близкия изток. Според нея реакцията на Европа, която се възприема като противопоставяне на турската национална идентичност, укрепява вота с „да“ на референдума и позициите на Ердоган като защитник на турските граждани.

По скайп в разговора се включи и публицистът Даниела Горчева, която от години живее в Холандия и коментира ситуацията там, както и какво можем да очакваме оттук нататък.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …