понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Експерт: Превъоръжаването ни е много повече от ново оръжие

Експерт: Превъоръжаването ни е много повече от ново оръжие

Парламентът одобри с голямо мнозинство започването на преговори за закупуването на нова ескадрила бойни самолети и два многоцелеви бойни кораба. За начало на процедурите по превъоръжаване на армията гласуваха депутатите от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ и ДПС, а от БСП (с изключение на бившия военен министър Ангел Найденов) и „Атака“ бяха против.

Това е огромен скок в мисленето, който ще даде старт на процеса по превъоръжаване на нашите въоръжени сили, коментира в еМисия България Илия Налбантов, експерт по сигурност и отбрана и програмен директор на Асоциация „Джордж Маршал – България”.

По думите му зад превъоръжаването трябва да виждаме нещо друго, освен оръжие, тъй като тези инвестиционни разходи са свързани с развитието на българската технологична и материална база.

Според експерта е необходимо изграждането на бизнес програма зад превъоръжаването, така че ефектите да са в полза на българската икономика и данъкоплатци.

Не можем да си позволим да бъдем зависими и технологично изостанали в рамките на НАТО и трябва да мислим как ще преодолеем това – икономически, не финансово, добави той.

Чуйте целия коментар на Илия Налбантов:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …