неделя , 22 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Експерт по протокол: Г-жа Радева трябва да е по-ниска от тревата сянка на мъжа си

Експерт по протокол: Г-жа Радева трябва да е по-ниска от тревата сянка на мъжа си

Поведението на съпругата на държавния глава Десислава Радева покрай поста й в социалната мрежа във връзка с гей прайда в София в КОД 11-13 коментира експертът по протокол Милена Хлебарова. Тя припомни, че у нас не съществува на институционално ниво титлата „първа дама“.

Г-жа Радева небрежно подкара колата на президентството в неправилната посока, а в нейното положение трябва да се съобразява с протокола и в обличането, и в говоренето, и в поведението, тъй като всяко едно нейно действие работи върху имиджа на собствения й съпруг, коментира Хлебарова, според която президентската съпруга трябва непрекъснато да има голяма червена лампа в главата.

Според Хлебарова от от пиарска гледна точка г-жа Радева трябва да е „по-ниска от тревата“, винаги да е на една крачка след мъжа си и „негова сянка“, да се съобразява с положението му и да не бъде огледало на мислите си, което той да отразява.

Специалистката е категорична, че Радева се опитва да манипулира общественото мнение и да противопоставя хората, като използва положението си.

Тя се съгласи, че ако самата Десислава Радева е държавен глава, тогава би могла „да прави каквото си пожелае“, но в случая е „сянка и трябва да подпомага мъжа си“, да „влезе в пантофите на съпруга на държавен глава с висок рейтинг“.

Чуйте целия й коментар по темата:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

8 коментара

 1. НЕ ЗНАМ КОЙ ПРОТОКОЛ ИМАТЕ ПРЕДВИД Г-ЖО ХЛЕБАРОВА.???? ВЕРОЯТНО НЕ СТЕ В ЧАС СЪС СВЕТОВНИТЕ НОВИНИ…..А, АКО ГО ПРАВИТЕ ОТ ЖЕЛАНИЕ САМО ДА “ КРИТИКУВАТЕ“, МОЙ КОЛЕГА КАЗВАШЕ“ ХАРТИЯТА ВСИЧКО ТЪРПИ “ !НЕ СИ СТРУВА ДА СИ ХАБЯ ВРЕМЕТО , ЗА ДА ВИ КОМЕНТИРАМ ПОВЕЧЕ .

 2. А да си сложи забрадка според протокола ли е? В пантофите на мъжа да си влиза тази „експертка“. Радева е смела жена с позиция.

 3. Борислав

  Онзи ден един „правозащитник“ каза, че в „нормална държава“ Радева трябвало да я замерят с камъни, сега някаква изровена от нафталина тьотка заявява, че тя трябвало да бъде по-ниска от тревата. Абе, тия призовават да станем Саудитска Арабия! Нормални ли сте? Очевидно е, че медиите, вкл. БиТ са впрегнати в политически битки, но да промотирате откровени психари като „правозащитници“ и „експерти“ е дъно.

 4. Да играеш СЯНКА е висока топка! Гледайте видеото – точно в целта! Вместо да играе жена на мъжа си Г-жа Радева играе мъж на мъжа си. Явно е ! Аз лично продължавам да гледам сериала „Втората булка на първия мъж, която заведе котето си на ветеринар“.

 5. Стефанов

  Хората са избирали единствено и само президентът Радев . Президентшата е може да е бонус или буфер , или навлек на общественото мнение както в случая . Ако не беше президнтша кой би я отразил със свещенното й мение , м ? Дори / особено и именно като уж PR експерт в екипа й на Радев ( колко стратегически брак , явно любовта е кучка ползваща котките за мезе 🙂 някой да не би да я занеше преди това ? да бе капацитет ? да бе заслужила позицията си , както прзидентът ?! И тук не става въпрос на правото на гейвоете срещу правото на Президентшата дали е по меродававно , а че последната изобщо зачеква по най нескопосания начин тема която вместо да обединява възможно по големи групи хора … тя налива масло в огъня и ги противпоставя излагайки както себе си , така и инстутуцията в която е заложен съпруга й . Върховната й некомпетентност относно статистиката за превенция именно на серопозитивните и болните от СПИН злепоставя менатлния й дефицит , до ниво на присмех . Днес се излага под формата на фриволен статус във Фейсбук , утре ще се изложи на неформална среща , а вдругиден направо на висше ниво , където дори от собствения й екип ще я излоират в клетка за големи котки обезапразитени срещу котешки СПИН . Уви ветеринарната медицина все още не е открила лек за нашата президентша , така че да не зарази лъвската осанка на съпруга си от скудоумен вербален бяс при чифтосване . В трепет съм за новите й излагации .
  Президентската институция трябва да строи мостове а не стени . До сега същата има три сериозни гафа . Първия е че президентския екип внесе предложение за ограничение на правото на глас извън EU – като от същите тези места голям брой от хората бяха гласували именно за същия този Радев , който смята да им го отнеме това право . Може би за добро наистина , ако и този електорат не е осбсено по умен от този в родината ни .
  Втория Гаф бе на същия този дамски бастун на име Радева която се изцепи по същия начин както този за президента Плевнелиев изричайки скверните глупости в главата си или на маса пред съпартйка , а именно ; “ „Що си мисля, че и досега си имахме президент жена?! Майка на нацията”.
  Третия й гаф бе този в който зарази всички котки със СПИН-ът на собствента си слабоумие . Нелечимо , точно защото е личимо , до глупост .

 6. Нео Не Либералски

  Моите уважения към вас госпожо Хлебарова но това което говорите е пълен абсурд. Първо България е демократична страна управлявана основно от дясноцентристки партии от 1989 та година насам. Как може да налагате вето на мислите на хората. София прайд е отново финансирана от чичо сам пропаганда за упадъка на човешкия вид! Изпростяването , Ви води хората към изродяване. Огледайте се! Пример в обществото са гейове, чалга певици, псевдо мутри и олигарси. Вие не виждате ли , че когато малките деца видят това започват да подражават и постепенно само обратни и извратени по улиците се разхождат. О ‘ да забравихме , че хора като вас не ходят по улиците. Коя сте вие да коментирате кой къде и какво си е поствал и как се е държал, гледайте себе си! Аз лично не виждам нещо от това което е казала първата дама да налага някакво разделение да осъжда някого и така нататък. По-скоро виждам супер повърхностни псевдо специалисти като вас да говорят глупости. Вместо да говорите тъпотии прочетете някоя интересна книга , дай боже да си увеличите кръгозора и да слезете малко на земята при нормалните хора. Аман от такива като вас “ експерти“

 7. Стефанова

  У нас всеки се прави на някакъв и опитва да съди, да дава акъл, да налага мнението си. Съжалявам, но тази скромна женица изобщо не е позната на широката публика и дразни желанието й да говори от позицията на много компетентна по въпроса – „експерт по протокол“- къде и кога стана такъв ?? Може ли госпожата да използва изрази като „президентската съпруга трябва непрекъснато да има голяма червена лампа в главата“, „Радева се опитва да манипулира общественото мнение и да противопоставя хората, като използва положението си“ ??? А тя какво прави от телевизионния екран ? Само това остава – някой да пише думичките на съпругата на президента и да върви пред нея с аутокю !!!

 8. Към водещата предаването КОД 11-13: Харесвам Ви от други предавания и се радвам, че пак сте на екран. Но за някои неща, недоумявам, не сте в час или просто искате да наложите своето мнение, което е далеч от действителността. Експертът по протокол Ви обясни / и на нас също/ какво трябва да бъде мястото на съпругата на Президента в една парламентарна република. И накрая Вие продължавате да говорите за нашата Първа дама и дори да давате пример с Мишел Обама. Не правите ли разлика между Президентска република и парламентарна? Ако Вие от екран не прекалявате с незнанията си или с желанието се да бъдете винаги прави за какво трябва изобщо да сте водещи предавания? Все пак не сте елементарно предаване за баби-домакини или за фолк певици. Много ме разочаровахте!