сряда , 21 март 2018
Начало / Код 11-13 / Експерт: Кои са перспективните квартали и време ли е за купуване на имот в София

Експерт: Кои са перспективните квартали и време ли е за купуване на имот в София

Желаещите да се сдобият с имот в София могат да се възползват от лекото забавяне на високия ръст на цените от 2016 г. Цените вече са се стабилизирали, като има очаквания за ръст от 5 до 8% през цялата 2017 г.

Това обобщи в КОД 11-13 Калоян Богданов, маркетинг мениджър в една от големите фирми за недвижими имоти.

Достъпността на имотите се е повишила значително, цените се качват, но пък сериозно са паднали лихвите на кредитите, уточни той, но прогнозира, че в скоро време ще има по-голямо отсяване на хората, на които те се отпускат.

Експертът потвърди, че средната цена на жилищата вече е над 1000 евро, но все още има квартали, където могат да се закупят имоти и под тази цена. По думите му има диферсификация на разликите, като по-новото и качествено строителство е с по-голям ръст на цените.

Кои са най-перспективните и най-търсените квартали, какъв е профилът на купувачите и за какво трябва да внимават бъдещите студенти, когато търсят квартира – чуйте от експерта Калоян Богданов:

https://youtu.be/xsA8FXAvbm4

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

Един коментар

  1. Жоро София

    Защо видеото е изтрито!?