вторник , 19 юни 2018
Начало / Жива връзка / Експерт: Би било успех причините за трагедията в Хитрино да се установят до пет-шест месеца

Експерт: Би било успех причините за трагедията в Хитрино да се установят до пет-шест месеца

Причината за трагедията в Хитрино още не е ясна, но в публичното пространство вече се появиха редица версии за случилото се. Кои са някои от тях и какви са достоверните причини за инцидента за „Жива връзка“ коментира бившият следовател от Националното следствие Георги Илиев, който е специалист в разследването на транспортни произшествия.

Според него най-вероятната причина може да не е една, а няколко, но няма как те да бъдат установени толкова бързо в случая.

Може би това ще стане в рамките на пет-шест месеца, което би било успех, прогнозира Илиев и добави, че именно заради това законодателят е предвидил законен срок за разследване от два месеца.

Илиев обясни и в подробности кое отнема толкова време при разследването и каква е поредицата от стъпки и експертизи.

Колкото и да е бедна, държавата ни разполага с вещи лица и потенциал да определи скоростта, причините, виновниците, за да има справедливо поемане на отговорност, категоричен е експертът.

Единственото, което не би могло да бъде доказано, е откъде е дошла искрата за възпламеняване на този облак, плъзнал по повърхността на земята, след като цистерната се е обърнала и е последвало изтичане на газ пропан-бутан, смята той.

Чуйте целия му коментар:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …