понеделник , 16 юли 2018
Начало / Хайд Парк / Ексклузивно за BIT! Американският адвокат на Цветан Василев: Пеевски и Цацаров ще бъдат определени като главните нарушители на правата на ексбанкера

Ексклузивно за BIT! Американският адвокат на Цветан Василев: Пеевски и Цацаров ще бъдат определени като главните нарушители на правата на ексбанкера

Бизнесменът Делян Пеевски и главният прокурор Сотир Цацаров ще бъдат определени в иска като нарушили човешките права на Цветан Василев в много отношения.

Това казва в ексклузивно интервю само за Би Ай Ти, дадено пред Ралица Василева, американският адвокат Джоузеф Огъстин от кантората JWI, която ще се опита да задейства закрилата на бившия банкер по глобалния закон „Магнитски“ в САЩ, защитаващ хора по целия свят, станали жертва на репресии.

Цветан Василев се опитва да превърне своя случай в първото дело по този закон, приет от Конгреса.

Адв. Огъстин е категоричен, че Василев ги е убедил в това, че е станал жертва на „българска корупция и атака срещу него и съпругата му“.

Пред Би Ай Ти защитникът прави шокиращи разкрития и изразява увереност, че казусът им е солиден,

тъй като са провели обстойно проучване, вкл. на официалните одити на престижни фирми, които показват, че КТБ е била платежоспособна към онзи момент.

Със случая е ангажиран и американски губернатор,

който познава Василев от времето, когато двамата са били в борда на Атлантическия съвет. Именно губернатор Бил Ричардсън и неговата фондация имат правото и биха могли да задвижат случая по процедурата на международния закон.

В проучването адвокатите са проверили още репутацията на България и разкритията на американския отдел за годишни проверки, който подготвя годишен доклад за Държавния департамент по човешки права и финансови престъпления.

Те са разгледали състоянието на банката към онзи момент, заемите на стойност 200 млн. евро, които Пеевски е взел и е отказал да върне, нахлуването на ДАНС в банката през 2014 г., унищожаването на банкови документи, заплахите срещу Василев, ликвидирането на негови активи и т.н.

Ще се превърне ли казусът Цветан Василев в първото дело по глобалния закон „Магнитски“ – чуйте подробности за случая в цялото интервю с адв. Джоузеф Огъстин:

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …

9 коментара

 1. Дървосекачът

  СтриктноПроцедурно :
  Приемайки че Процедирането на казусаКТБ виа ЗаконаМагнитски ще го има
  – Следва ли Да предвидим Реалното участие на Наши Прависти&Юриспруденти като Начало ЗА Работната-Ни Група по Право&Юриспруденция ?
  (Успех в ГлобалнотоМрежиране ЗА Селекция на Хора Знаещи&Можещи, БиАй !)

 2. Този президент дето е под ботуша на мафията и не смее дума да обели?

 3. Нямах такова мнение за тази ТВ… изложихте се с махленските си коментари по адрес на Президента и съпругата му! Той е избраник на българския народ, тук и зад граница! Видно е, че и вашата тв е манипулирана, с което губите безвъзвратно зрители.