понеделник , 17 декември 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Ексклузивно по Би Ай Ти: Семейство Василеви за личната вендета на прокуратурата срещу тях и как за всичко ще плати българският данъкоплатец

Ексклузивно по Би Ай Ти: Семейство Василеви за личната вендета на прокуратурата срещу тях и как за всичко ще плати българският данъкоплатец

Ексклузивно в ефира на Би Ай Ти се излъчи първата част от интервюто на Люба Кулезич с банкера Цветан Василев и съпругата му Антоанета. Те коментираха последните атаки срещу семейството им от страна на прокуратурата, как ще противодействат чрез закона „Магнитски“ и какво ще направят, за да докажат невинността си.

„И аз не искам да бъда сравняван със Сергей Магнитски, нито да бъда на неговото място, защото не бих могъл да продължа своята борба. Второ Магнитски е адвокат, а аз съм предприемач. Аз съм банкер и по-скоро бих могъл да бъда в ролята на Бил Браудър, а не на Магнитски. Но Магнитски даде името на закона, който да даде възможност на американското правителство да санкционира корумпирани личности, които нарушават човешките права с цел лични облаги, атаката срещу КТБ е точно такава – рейдърска атака с цел инкриминиране на действията на определени лица„, каза Василев.

„Това прилича на един театър на абсурда, с лошо скалъпен сценарии и с лоши актьори. Аз питам президента, отговаря ми главния прокурор. В обръщението му към нас през медиите Сотир Цацаров казва „Няма лична вендета в Наказателния кодекс . Българската прокуратура работи по българските закони, според които виновните биват обвиняеми и това е целта на наказателния процес“. Аз питам кой доказа, че сме виновни, как така ние сме лишени от основните права като граждани на Република България“, категорична беше съпругата на Цветан Василев.

Антоанета Василева беше категорична, че обвиненията срещу дъщеря й Радосвета са лична вендета.

„Как да не е лична вендета?!? На 21 и 22 ноември 2016 година се излъчва интервюто на Сашо Диков с Цветан, на 2 декември на мен ми се повдига обвинение. На 11 август тази година се внасят документите в Държавния департамент на САЩ по закона „Магнитски“, на 14 август се повдига обвинение на дъщеря ми Радосвета. Това случайно ли е? Очевидно и издаването на червената бюлетина за издирване от Интерпол е издадена преди повдигането на обвинението. Ние ще задълбаем по този въпрос“, допълни Антоантета Василева.

Василев заяви, че е бил рекетиран от 2009 година насам и е подал сигнал срещу Делян Пеевски, но той не е бил разгледан надлежно. Подробности по тази тема, за документите на семейство Василеви, които доказват, че имотът им Швейцария не е закупен с „изпрани пари“ и как българският данъкоплатец ще бъде ощетен от решенията на прокуратурата, вижте във видеото.

Очаквайте втора и трета част на интервюто със семейство Василева утре, 5 септември и в сряда, 6 септември от 19:30 ч по Би Ай Ти.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

8 коментара

 1. Истината е като шило в торба, както и да го поставят, все пробива отнякъде 😉

 2. Николай Бареков

  Ах каква подлога е Колезич… Добре, че не е 40тина години по-млада, та нямаше да може да си вдигне гащите…

 3. Преди три години оставиха Цв.Василев да избяга защото или трябваше да го убият или ако го вкарат в ареста ще се разприказва.Оставиха го отдалече да говори на час по лъжичка, за да успеят през това време да го обират с каквото могат .Той пък се заблуждава,че като дава информация на порции ще ги принуди да го оставят на мира. Така обаче само олеква и вече почваме да не му вярваме. Говореше в предишни интервюта как отнесъл документи на Борисов за това какво му е искал Пеевски и какво са взели от името на Борисов Котараците ама в тези интервюта не каза ,че са го рекетирали от прокуратурата. Василев или сядай и разказвай всичко отначало което знаеш или спри да хвърляш кокалчета на гладните за сензации журналисти.А и не забравяй да разкажеш ти как работеше примерно с прокуратурата ,ДАНС и полицията.За твойте хора там и тези на Пеевски. Например с Роман Василев.

 4. Няма невинни тук. Всички бъркахте в държавната каца с мед. А сега отново обикновеният българин ще плаща сметката.

 5. Така я харесвах Кулезич. Чаках предаванията и , както преди години чакахме Всяка неделя. Но вече се гнуся от нея. Такова падение на една умна жена мисля , че става само от корумпираност и алчност за пари. А за наглото и крадливо семейство Василеви нямам думи ! Но това интервю още повече ги забива на дъното , защото хората са сензитивни и мислещи .Г-жо Кулезич , закъсняхте много , трябваше като Бареков по-рано да се усетите и да гребете от приберете пари от Цветан Василев , когато беше на върха. Вече е късно. Бареков излезе по-умен от вас. Направи си милиони с фалшиви новини и се скри , а Вие обирате останките. И Вие като Бареков ще станете мръсно име и никоя телевизия няма да Ви иска , защото БИТ ще има съдбата на ТВ7.

 6. Дървосекачът

  Перфектно ! …и след втората част – Би следвало Незабавно да започнете Тотален DrillDown по Изказаните (а И други) насоки, г-це Кулезич/БиАй.
  – като Директното Мрежиране с Хора Отвсякъде – Задължително&Неотменимо.
  (Успех !)
  ––––-
  ….казвате Е ли възможно Така да идва Нов 10 Ноември…а мигар Има смисъл да е 10 Ноември, като хем е ИзлишноДалеч хем Всичко от 1989та та И доДенДнешен Е Непродаваемо театро на ВсеСъщите ‘наште’ …
  НО ! – Имайки предвид че Е Огромно и Глобално – за ЛетящСтарт на Двустъпковата – Парекселанс !

 7. иванка петкова

  Госпожо Кулезич, на 22 август предадох лично документи до Телевизията Ви , за да бъде огласено преследването ми от органите на властта, но пропуснах да взема входящ номер. Няколко пъти си обаждам по телефона да ми се продиктува , но служителки като Христова, Тереза Кънчева / така се представят/ ми обещават , а след това ми затварят телефона. Аз съм от Бургас и моля за съдействие. Да ми бъде изпратен входящия номер за да не идвам до София. Що за отношение имат служителите във Вашата така гледана с интерес от мен ,телевизия ! Телефона ми за връзка е : 0882-866-855

 8. интересно, но госпожа Колезич отбягва неудобни въпроси – а мен например ме интересува хронологически как се стичат нещата в КТБ… бих поканил господин Василев в Канада ама надали ще стане