неделя , 16 декември 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Ексклузивно: Ивайло Зартов – от затвора в ефира

Ексклузивно: Ивайло Зартов – от затвора в ефира

Ивайло Зартов, който стана известен като единственият въдворен в затвора по политически причини гражданин, вече е на свобода и гостува в студиото на „Честно казано“.

„Не мога да повярвам, че в България все още има обективни съдии, които не изпълняват поръчки. Благодаря им“, заяви Зартов.

„Поръчката за мен беше да бъда сготвен и изяден. Станах мишена, след като през 2009 г. генералният консул на Русия ме хвана под ръка на крайбрежната във Варна и ми каза, че трябва да спра с дейността си в политически план срещу ГЕРБ и Атака. Тогава тези две партии се опитаха да вземат властта в национален мащаб, както и стана“, обясни Зартов.  „Прекарах в затвора 7 години – плътно“, допълва Ивайло, който е „поръчан“ заради своите русофилски убеждения.

За да си спечели доверието на хората и помощта на институциите, той се решава на крайната постъпка да отреже малкия пръст на едната си ръка. В крайна сметка обаче, се оказва тотално маргинализиран, а машината се задейства в изпълнение на поръчката да бъде „сготвен“.

За трудната битка по пътя на свободата, за надмищието над интересите, които искат да те смажат и за възтържествуването на истината – вижте целия разговор с Ивайло Зартов във видеото.

Още теми от „Честно казано“ може да гледате ТУК!

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Къчо Карамасуров

    -Не знаех, че си…русофил, защото аз…НЕ СЪМ ,но съм В Състояние – ДА ОТСЯВАМ Сено от плява !!