петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Ексклузивно: Даниел Кадик, който написа „Черна книга на българската корупция“

Ексклузивно: Даниел Кадик, който написа „Черна книга на българската корупция“

В „Честно казано“ ексклузивно гостува Даниел Кадик – програмен директор на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа и човекът, който публикува „Черна книга на българската корупция“.

„Никога никой не ни е канил от държавната администрация. При нас са идвали представители на гражданското общество, получавали сме нови сигнали, но не сме имали разговор с премиера или главния прокурор“, обясни Кадик.

„Всичко, което казваме, се чува не само в Германия, но и в Брюксел, ние им подаваме информация“, допълни Кадик.

„Не казвам, че г-н Цацаров е лош човек или че не си върши работата, но просто има проблем на институционално ниво“, каза Кадик.

„Наблюдавам всичко, което се случва в българските и германските медии. Много накратко беше споменато сриването на КТБ. Не се чу обаче активите на колко българи са в тази банка, нито пък връзките на собственика с властта и значението на схемите в КТБ. Надявам се много догодина, когато вие поемете Европредседателството, това да се промени“, допълни Кадик.

„Г-н Борисов не е добър приятел на канцлера Меркел. Той обича да се снима с нея, те са от едно политическо семейство, но да ги наричаме приятели, е малко прекалено“, категоричен е Кадик.

Вижте целия разговор във видеото, а още от „Честно казано“ гледайте ТУК!

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

3 коментара

 1. За разстрелите, суджука, мигрантите, побойщата по цялата страна и излишната полиция. ОПГ Полиция и прокуратура! Трябва да се разформира това раково образувание в нашата държава!

  Най-важният, жизнено определящият въпрос в държавата,е въпроса за просмуканите от корупция служби! След като от всякъде изскачат подкупни служители обслужващи наркотрафика! Нищо по лесно през същите, платени, пробити служители да се просмуква всякаква заплаха за националната сигурност! Няма как службите да са разпробити и начело на държавата да не е мафия! И обратно, няма как начело на държавата да стои мафия, а специалните служби да са читави! Звучи площадно, но и живота ни стана площаден!
  Доброто лекарство, колкото и фантастично да звучи, е да разформираме полиция и прокуратура!Било е и работи! Няма как иначе да се прочисти системата от развитите кадри чрез подкупи! Те са ОПГ, изградена на държавна сметка в частна полза и който не го вижда е част от хранителната верига! България е станала наркотична клоака! Парите работят навсякъде и срещу пари никой не се сеща за националната сигурност! Това е проказата на пробитата от всякъде система за сигурност! Тя осигурява сигурност на престъпниците, за сметка на сигурността на гражданите, тази дойна крава и за полицай и прокурори и престъпници!
  И все още повод не виждат, цялата ОПГ Полиция да разформират!
  Където пипнеш,
  където поровиш, все срещаш,
  началник на полиция, та на трето, на ва четвърто, та на пето, та на цялата им криминална, на Митьо хората са кадрували, с лично предани кадри години наред!
  И все още повод не виждат, цялата ОПГ Полиция да разформират! Все още не виждат защото и те от тях и него на власт са издигнати!

 2. Привет!
  Ако в телевизия BiT има читави тон-оператори, моля да оправите баланса между нивото на звука при изявленията на Кадик и това на преводача, което е съвсем заглушено – не чуваме превода защото нивото на звука на Кадик е по-силно от нивото на звука на превода!

 3. Дървосекачът

  Да, г-це Кулезич ! – това Е Правият Път !
  …т..е. вместо да Си пилеем времето с Вси’наште’ (‘избранници’/’елит’ ) които Знаем че СА Доказани махленски шмекери – просто да Осигурим Глобална комуникация ЗА Изправяне на България !
  ––-
  Ето го г-н Каддик. Присъединете към него г-н Августин (JWI), И г-ца Лагард (СБ) … И г-н Юнкер…и т.н. И т.н.
  – осигурявате Платформа за Директна комуникация (скайп, вибер, фейстайм, ReadyTalk, GoToMeeting или специализирана)
  … И ! – Се включват Българ(к)и Отвсякъде (Отвсякъде !…т.е. И от у Нас, И от Цял Свят)
  …..И ! – Процедираме ! Ние. Всички. Заедно. …и то в Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетност.