събота , 23 юни 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Ексклузивно! Адвокатът на Цветан Василев в САЩ Джозеф Огъстин проговаря пред Ралица Василева

Ексклузивно! Адвокатът на Цветан Василев в САЩ Джозеф Огъстин проговаря пред Ралица Василева

Цветан Василев търси закрила в САЩ по закона „Магнитски“, съобщи авторитетната американска медия „Тhe Hill“. Бившият шеф на фалиралата банка КТБ е наел американска адвокатска фирма, която да го представлява.  Каква е целта на банкера – темата проследи Ралица Василева.

Целта е Цветан Василев да стане първият случай, разглеждан по международния закон „Магнитски“, който налага санкции за корупция и нарушаване на човешките права. Той позволява на американското правителство да санкционира всеки, който предприеме репресии срещу разобличители на правителствена корупция където и да са по света.

Бившият банкер е сключил шестмесечен договор с вашингтонската адвокатска кантора JWI, за 50 000 долара.

По думите на адвокат Джозеф Огъстин, който работи по случая, двама човека са нарушили правата на Цветан Василев – депутатът от ДПС Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров.

Преди да подпише сделката, вицепрезидента на JWI Джоузеф Огъстин е посетил Цветанов в Сърбия, за да се запознае със случая. Адвокатът се убедил невиността на Василев след серия от разговори.

Огъстин работи по случая с бившия губернатор на щата Ню Мексико Бил Ричардън,който се познава с Василев от времето, когато са служили в Атлантическия съвет.

Очаквайте още акценти от интервюто на Ралица Василева с адвокат Огъстин в късната ни емисия от 21:30 ч, а цялото интервю гледайте утре – 5 август в предаването „Хайд парк“ от 9 ч.

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …