понеделник , 25 юни 2018
Начало / Новини / Ексхумират тялото на Салвадор Дали заради претенция за бащинство

Ексхумират тялото на Салвадор Дали заради претенция за бащинство

Останките на художника Салвадор Дали ще бъдат ексхумирани днес. Причината – тест за бащинство. Жена твърди, че е негова дъщеря и иска да го докаже. 300 милиона долара – толкова ще получи тя, ако се установи връзка между двамата.

61-годишната Мария Пилар Абел твърди, че великият художник Салвадор Дали е неин баща. Според нея през 1955 г. майка й е имала тайна връзка с него. Тя работила в малко рибарско селище, в което дълго художникът твори.

Тайната за своя произход Мария научава от баба си. За да го докаже обаче тленните останки на Дали трябва да бъдат ексхумирани и да се направи ДНК тест за бащинство.

Вече 10 години Мария се опитва да докаже родствената връзка си връзка със Салвадор Дали. И най-накрая получи разрешение от съда.

Останките на художника ще бъдат изследвани. Това обаче няма да е лека задача. Артистът е погребан в родния си град Фигерас в театъра-музей „Салвадор Дали“. А тялото му е зазидано в пода на една от стаите под каменна плоча, която тежи близо 1 тон.

От ДНК теста предстои да разберем дали посмъртно Дали ще се сдобие с наследник.

Много хора обаче не вярват в тази теория. Ако се докаже родствена връзка, Мария Пилар ще вземе не само фамилията на Дали, но и авторските му права и 25% от наследството му или 300 милиона долара.

 

 

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …