сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Екоактивисти излязоха на протест за парк „Пирин“

Екоактивисти излязоха на протест за парк „Пирин“

Под натиска на масово недоволство на природозащитници и надигаща се вълна от протести, Министерството на околната среда и водите се отказа от решението си да не се прави екологична оценка на проекта за актуализация на плана за управление на природен парк „Пирин“.

Това стана броени часове след като държавният глава Румен Радев определи действията на екоминистерството като прибързани. Служебният министър на околната среда и водите разпореди преди няколко часа решението й ще бъде отменено.

Въпреки това, насроченият за тази вечер протест на екоактивисти пред министерството с шествие до Министерски съвет ще се състои. Там е нашият репортер Флорина Иванова, която обобщи защо ще протестират природозащитниците.

Любомир Костадинов каза, че подобно действие е било очаквано. „Това, което не очаквахме беше опита за бламиране на МОСВ и президента като се има предвид, че това правителство е назначено от него. Това е скандално“, коментира Костадинов.

По думите на Костадинов, това все пак е успех. „Има лъжи и манипулации, с които се опитват да залъжат обществото“, заяви Костадинов и добави, че заради циркът днес и в последните няколко дни трябва да има оставки.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …