петък , 21 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Екоактивисти излязоха на протест за парк „Пирин“
PROTEST картинка

Екоактивисти излязоха на протест за парк „Пирин“

Под натиска на масово недоволство на природозащитници и надигаща се вълна от протести, Министерството на околната среда и водите се отказа от решението си да не се прави екологична оценка на проекта за актуализация на плана за управление на природен парк „Пирин“.

Това стана броени часове след като държавният глава Румен Радев определи действията на екоминистерството като прибързани. Служебният министър на околната среда и водите разпореди преди няколко часа решението й ще бъде отменено.

Въпреки това, насроченият за тази вечер протест на екоактивисти пред министерството с шествие до Министерски съвет ще се състои. Там е нашият репортер Флорина Иванова, която обобщи защо ще протестират природозащитниците.

Любомир Костадинов каза, че подобно действие е било очаквано. „Това, което не очаквахме беше опита за бламиране на МОСВ и президента като се има предвид, че това правителство е назначено от него. Това е скандално“, коментира Костадинов.

По думите на Костадинов, това все пак е успех. „Има лъжи и манипулации, с които се опитват да залъжат обществото“, заяви Костадинов и добави, че заради циркът днес и в последните няколко дни трябва да има оставки.

Вижте също

bojo

Предизвикателствата пред българските студенти в чужбина

В София се провежда традиционна среща между завършили в чужбина студенти и младежи от България, …