четвъртък , 18 януари 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Едуард Папазян: Когато политиката се намеси в спорта, нещата стават неспортсменски

Едуард Папазян: Когато политиката се намеси в спорта, нещата стават неспортсменски

Спортният журналист Едуард Папазян анализира резултатите от Олимпиадата в Рио и коментира въпроса има ли място политиката в спорта в предаването еМисия България. „Всичко е част от голямата политика и още около година преди Олимпиадата аз имах теза, че ще има опит да бъде отнето домакинството на Русия. Спортът се промени много след края на Студената война. Преди това спортът беше някак аматьорски“, смята Едуард Папазян.

„1992 година ознаменува появата на много професионални спортисти в Олимпийските игри. Нямаше как спортът да остане встрани от политиката. Лошото е, че покрай политиката пострадаха и много спортисти“, каза Папазян.

Според него най-позитивната Олимпиада е била тази през 1992 г. Тази година много от негативите бяха концентрирани около проблемите в Бразилия, политическите проблеми, представянето на България, както и самите условия, в които са поставени спортистите. Не на последно място Папазян постави и отношението към руските спортисти.

Голямото разочарование, според него, идва от това, че българските спортисти не успяха да се преборят за златен медал. „Спортът уви, върви надолу. Има проблясъци, но като цяло Олимпиадата не е този празник, който очаквахме и който преди се получаваше“, коментира спортният журналист.

„Спортът събира хората и ги кара да бъдат по-щастливи. Спортът повече събира, но когато се намеси политиката, нещата стават много неспортсменски. Предстои параолимпиада, а днес съдът в Лозана отказа категорично участие на руския отбор. Не може да наказваш всички заради някои единици“, уверен е Едуард Папазян.

Вижте целия разговор с него за Олимпийските игри в Рио в следващото видео:

Вижте също

Бивш министър на образованието: В училище комунизмът е тема табу, учителите ги е страх да говорят за него

Народният съд, Възродителният процес и приватизацията влизат в учебниците. Те са предвидени в учебната програма …