неделя , 22 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Едуард Йорданеску за селекцията в ЦСКА и статута на Борис Галчев в отбора

Едуард Йорданеску за селекцията в ЦСКА и статута на Борис Галчев в отбора

„Нуждаехме се от днешния мач, за да не губим ритъм на игра заради прекъсването за световните квалификации. Бяхме организирани и агресивни, за да компенсираме разликата между нас и тях и за да се получи една добра контрола. В нашия отбор взеха участие много млади футболисти“, коментира треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску.

„Във второто полувреме пуснахме играчи и от втория ни тим, които имат потенциала и искаме да им помогнем да свикнат с обстановката. Щастлив съм, че създадохме положения, вкарахме голове и не допуснахме такива. Аз се концентрирам в статистиката, а от нея можем да извлечем много позитиви за нашия отбор в тази контрола. Имахме много точни подавания в противниковата част на терена“, добави треньорът на ЦСКА.

Той призна, че не е щастлив от факта, че футболистите не могат да се възползват от статичните положения. „Работим върху изпълнението на преки свободни удари и се опитваме да бъдем по-агресивни при центрирания в наказателното поле. Факт е, че имаме затруднения в статичните положения. Знам, че Борис Галчев е много добър в тях и това си пролича сега, но аз нямам право да го използвам в официалните мачове. Поне за сега това е положението“, призна Йорданеску.

Треньорът обясни, че ще се търси решение и за атаките. „Като изключим двама, максимум три отбора, всички останали се затварят много дълбоко в защита от нас и нямаме пространство, така че трябва да си го създаваме. Трябва да сме по-агресивни в офанзивен план“, добави треньорът на ЦСКА.

„Споразумението, което съм направил с ръководството, е да завършим полусезона и да направим обширен анализ на футболистите. Резултатите ще дойдат след като завършим дълъг процес на работа. Относно селекцията има много спекулации, но до момента аз не съм разговарял с нито един футболист. Не съм посочил имена, които ще напуснат или ще останат в отбора. Това ще стане през зимата“, категоричен е Едуард Йорданеску. Той каза, че всяко име, което се свързва с ЦСКА в медиите, ще бъде абсолютна спекулация.

Чуйте целия разговор с Едуард Йорданеску в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …