сряда , 17 октомври 2018
Начало / Предавания / Една различна неделя / „Една различна неделя“: Равносметката на Христо Мутафчиев. Пътят на обещанията – от намерение до реалност, Петър Стойчев – да плуваш в мътните води на политиката, носителят на медицински „Оскар“ за мисията да лекуваш в България и още

„Една различна неделя“: Равносметката на Христо Мутафчиев. Пътят на обещанията – от намерение до реалност, Петър Стойчев – да плуваш в мътните води на политиката, носителят на медицински „Оскар“ за мисията да лекуваш в България и още


Често по това време на годината правим равносметка и решаваме да предизвикваме себе си. Обещаваме да преодолеем собствените си граници. Как обаче да извървим пътя от намерението до реалната промяна? За смисъла на обещанията и разочарованието, когато не ги спазим, си говорим с гостите в студиото Ина Антонова-психолог, Стояна Георгиева-журналист, Тити Папазов- треньор по баскетбол.


С музиканта Тома Здравков ще си говорим за музика и пътуване, но преди това вижте част от клипа към песента му Say yeah!


Хиляди преплувани километри в открити води при екстремни условия – тръгваме по стъпките на легендата в плувния маратон Петър Стойчев. Коя е била най-критичната ситуация в кариерата му и лесно ли се плува в мътните води на политиката – вижте в разговора във видеото!


Мисията да лекуваш в България не винаги е лесна. Следващият ни гост обаче доказва, че когато човек правилно поставя целите си и не спира да се бори за осъществяването им, нищо не е в състояние да го отклони от пътя. Той спечели медицински „Оскар“ за иновации в медицината тази година, след като при уникална операция с екипа си спаси живота на 10-годишно дете. Представяме ви д-р Станимир Сираков – лекар в Университетската болница „Свети Иван Рилски“.


В рубриката „Непредизвикани диалози“ вижте втора част от интервюто с Йоана Буковска – Давидова. За избора да преживееш много животи в една реалност и вътрешната свобода като най-висша ценност – с актрисата разговаря продуцентът на предаването Инна Боянова.


В рубриката ни „Истории отвъд океана“ предстои една емоционална среща с човека, смятан за най-стария жив имигрант в Чикаго. Александър Дърводелски вече е на повече от 90 години, а в спомените се сеща за България, първата имиграция в САЩ и бленуваното му завръщане в родината след пет десетилетия извън пределите й. Павел Хаджиев се среща с Дядо Сашо – един от последните истински патриоти, поставящи България над всичко.


Ще ви изпратим на пътешествие в миналото! Дрънкулките на баба, ордените на дядо или вехториите на тавана – това е нашия билет за това пътешествие. Съхранявани в ракли и скринове, вещи с душа ще ви разкажат за отминали епохи, исторически обрати и съдби…


В последния ден на 2017 ви представяме едно интервю със звездата Народния театър и киното и председател на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Каква е неговата равносметка за изминалата година, кои са хъшовете сред нас и какви роли играят политиците – вижте разговора с големия български актьор!

Вижте също

„Една различна неделя“: Захари Карабашлиев за трудното завръщане към корените, Стефан Командарев и Борислава Стратиева за „посоките“ в родното кино, българин работи за Уолт Дисни. И още

Как се променя езикът, наречен свещен от Вазов и нашето отношение към начина, по който …