сряда , 17 октомври 2018
Начало / Предавания / Една различна неделя / “Една различна неделя“: Лилия Маравиля за първата гола сцена в българския театър. Ивановден с именития Иван Лечев, на гости на Тони Димитрова и още

“Една различна неделя“: Лилия Маравиля за първата гола сцена в българския театър. Ивановден с именития Иван Лечев, на гости на Тони Димитрова и още

Още в първите дни на годината се разгоря страстен дебат около възможността България да ратифицира Истанбулската конвеция. След като изпълнителната власт даде зелена светлина за документа, спорът ще се пренесе в пленарната зала. Според защитниците на Конвенцията тя има за цел да предпази жените от домашно и сексуално насилие. Според противниците, ще доведе до узаконяване на еднополовите бракове и третия пол. За стереотипите и предразсъдъците е следващия разговор с психолога Маргарита Бакрачева, социалния анрополог Харалан Александров и музиканта Искрен Пецов.

Най-успешният български алпинист вече покори 10 осемхилядника и е все по-близо до целта да превземе и останалите четири. За силата на духа и мотивацията – разговор с Боян Петров.

Да станеш най-четен автор за 2017 г. в категорията научна литература е повече от постижение, особено днес. Отличието е за академик Георги Марков. Коя е най-голямата мечта на българския историк и кой има интерес от фалшифициране на родната история, вижте в рубриката “Непредизвикани диалози” с продуцента на предаването Инна Боянова.

Астрологията е един от ключовете към себепознанието. Каква ще бъде 2018 г. за света, България и всеки от знаците в зодиака, вижте от прогнозата на астролога Бистра Копанарова.

Тази неделя тръгваме по стъпките на актрисата Лилия Маравиля. Тя разказва за първата крачка към сцената, уроците и шамарите по пътя и за първата гола сцена в българския театър.

За нея казват, че е една от малкото български певици, останали недокоснати от суетата на звездния блясък. Сигурно затова е толкова обичана, а шлагерните й песни докосват всеки, независимо от възрастта. Тя ни допусна в своя дом, за да разкаже как си почива, коя книга чете в момента, с какви нови песни ще ни изненада през 2018 г. и с кого споделя радостите от живота. Отиваме на гости на Тони Димитрова!

От студена София към топлия Лос Анджелис. В “Истории отвъд Океана” вижте втората част на интервюто с актьора Николай Стоилов. Павел Хаджиев разговаря с него в Града на Ангелите за възможностите и трудностите на живота в Холивуд, както и за това с какво иска да бъде запомнен един актьор.

Той е легенда в рок музиката, вече няколко десетилетия меломани от различни поколения намират пристан и вдъхновение в музиката му, а името му се превърна в символ на непреходните музикални ценности. Знаменитият именик Иван Лечев.

Вижте също

„Една различна неделя“: Захари Карабашлиев за трудното завръщане към корените, Стефан Командарев и Борислава Стратиева за „посоките“ в родното кино, българин работи за Уолт Дисни. И още

Как се променя езикът, наречен свещен от Вазов и нашето отношение към начина, по който …