сряда , 12 декември 2018
Начало / Предавания / Една различна неделя / “Една различна неделя“: Държавата погва лукса – пореден пиар ход или реална мярка срещу тъмния бизнес? „Златното момиче“ Ренета Камберова за мечтите и изпитанията. Джендър прищевки – разказва наш пластичен хирург от САЩ и още

“Една различна неделя“: Държавата погва лукса – пореден пиар ход или реална мярка срещу тъмния бизнес? „Златното момиче“ Ренета Камберова за мечтите и изпитанията. Джендър прищевки – разказва наш пластичен хирург от САЩ и още

Прокуратурата поиска проверка на богатите хора в България, които са придобили недвижими имоти на стойност над 500 000 лева или пък управляват скъпи автомобили от определени марки. Ако сюжетът ви се струва познат, не е случайно. Преди осем години при акция „Лукс“ прокурори и данъчни облетяха с хеликоптер кварталите в полите на Витоша, за да търсят луксозни имоти, които не са декларирани. Пореден пиар ход или реални действия на държавното обвинение, които ще донесат повече приходи в хазната е това? По темата в студиото дискутираха проф. Николай Радулов – експерт по национална сигурност, адвокатът Людмил Рангелов и журналистът Владо Береану.

Той не нарича себе си журналист, нито актьор, нито писател или поет. Потомък е на Йовков, водещ е в радио и телевизия, прави стендъп комедии, пише в рими, събира разкази, издава книги и често разговаря с различните Драгомировци, които живеят в него. Тази неделя тръгваме “По стъпките на”… Драго Симеонов.

Казват, че всяко пътешествие е пътуване към себе си. Следващата ни гостенка е обиколила 55 държави с раница на гръб. Изкачвала е вулкани, гмуркала се е, като едва не е загубила живота си, стопирала е лодка, била е на самотен остров. В студиото е пътешествничката Ирина Сушко.

За да достигнеш до най-сладката победа, понякога трябва да преминеш през най-горчивото изпитание. Преди повече от година пет “златни момичета” покориха последния си връх в спорта. Ансамбълът по художествена гимнастика достигна най-високото си стъпало в звездната си кариера и донесе на България олимпийски медал в Рио де Жанейро. Преди 20 години едно дете заспива с мечтата да се превърне в златно момиче и точно две десетилетия по-късно успява да я реализира. Днес Ренета Камберова продължава да сънува, че е на състезание. Какво се случва, когато се сбъднат мечтите, накъде продължава пътят на Рени и как гледа на най-голямото изпитание в живота си вижте във видеото.

В края на миналата година тя участва във фестивала Сан Ремо. Класира се на полуфинал при кокнуренция от 1700 изпълнители. А последната и песен „Приказка“ има всички шансове да се превърне в хит. Наш гост е Маги Джанаварова.

Докато България се тресе от дискусии за Истанбулската конвенция, един наш сънародник в слънчевия щат Флорида отдавна е свикнал с джендър разнообразието. Клиентите му са и мъже и жени, много често с прищевки, които биха се сторили странни на много хора. Д-р Вартан Мардиросян е роден във Варна, но от години живее в САЩ, където се занимава с пластична хирургия. Павел Хаджиев ни среща с него, озадачен какви са изискванията на хората, които искат да бъдат по-красиви.

Компромисите, които правим ежедневно и начинът, по който ни променят. Тема, която вълнува известния български писател хуморист Михаил Вешим и провокира размисли у читателите на новия му роман “Оксиморон. Подзаглавие Нечовешки роман”.

Още от “Една различна неделя“ ТУК!

Вижте също

„Една различна неделя“: Ще се влюби ли Европа в България по време на председателството? Срив в свободата на медиите – защо е опасен? Людмила Филипова с мисия до Луната, как се пазят българските традиции в Америка и у нас, и още

България официално пое кормилото на Европейския съюз. Според дипломати успешното европредседателство на страната ни ще …