понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Една година след опита за преврат в Турция
turciq_2

Една година след опита за преврат в Турция

След по-малко от час в Истанбул се очаква да започне най-голямата демонстрация на опозицията за последните години. 68 годишният Кемал Кълъчдароглу приключва „Похода на справедливостта“. В същото време се навърши една година от преврата в южната ни съседка. За да коментира събитията в Турция, в студиото на еМисия България гостува Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания и конфилкти.

„Още доста проблеми има и в редиците на опозицията. Ердоган използва религиозната харта, за да запази своя електорат, а той е предимно в селата. Електоратът на опозицията обаче е разделен. 30-35% е твърдият електорат на Ердоган, референдумът беше на косъм, даже се говори, че е бил фалшифициран“, коментира Абуаси.

„Целта на Ердоган от референдума беше да затвърди своята власт и да управлява еднолично, няма да се изненадам ако превърне властта в Турция в наследствена. Няма кой да го спре в Западна Европа, защото той е близък с Русия. Той не иска да шантажира света, той манимулира с действията си само Иран и Кюрдистан“, допълни Абуаси.

Подробности от разговора, вижте във видеото.

Вижте също

prepodavane

Димитър Владиков разкрива тайната за успешна кариера зад граница

История за успеха – един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен Китай. …