петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Един швейцарски възпитаник, завърнал се у нас, недоумява

Един швейцарски възпитаник, завърнал се у нас, недоумява

Как и защо един един милиционерски син, завършил хотелиерство в Швейцария и на когото е предлагана работа в целия свят, се връща у нас „за да помага на България“?

Отговор на този въпрос търси от младежа Любомир Йовков водещият Сашо Диков, който разговаря с него по време на скитанията си из Копривщица.

От кои български реалности недоумява Любомир, кое имаме тепърва да учим от Швейцария и какви идеи има – чуйте от самия него:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

 1. Огнен Иванчев

  Мога не само да се подпиша под горния коментар :–))), но и да добавя….
  И това типично за „родолюбивите“ българи говорене за себе си в множествено число. То е ясно от къде идва….. от рода, мафиотското мислене е имплантирано още в детска възраст.
  В Копривщица по стар балкански обичай мерят бабаитски сили две местни семейни мафиотски структури……това е видно и ясно от много хиляди километри…. и може би най-вече точно от там. Толкова прозрачно е, че се чудя, как и защо многоуважавания от мен г-н Диков дава толкова широко поле за медийна изява на тези два мафиотски клана – кметския и на Йовков(и). Но той си знае най-добре защо го прави. При всичкото това бърборене искам леко да намекна за една дума, доста чужда на балканския/българския манталитет/характер. Тази дума е „КУЛТУРА“. Не, не става дума за културата като връзка с изкуството. Става дума за култивираността във всяка човешка дейност. В така, любим станалия в последните двайсетина години „бизнес“, БИ ТРЯБВАЛО също да има култура. От къде обаче да дойде тя, когато в обикновените, всекидневни взаимоотношения тя почти не съществува. За това я няма и в политиката, и в почти всички останали сфери на съществуването в България. Пиша „съществуване“, защото това в България, не е живот, а имено „съществуване“…….
  Е, със здраве……

 2. Kim Jong Un (също швейцарски възпитаник)

  От толкова много швейцарско обучение, чак пръщи от мозък този „швейцарски възпитаник“! Явно всички работодатели, които са го молели да иде при тях на работа „в целия свят“, са решили че е твърде умен за тях. А пък и у дома, при татко-милионера, си е най-добре! Ето, вече е звезда по телевизията без дори да може да направи едно изречение!