четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на Разпети петък с отец Ангел и Наталия Симеонова. И още – иконопис и балет

„Един прекрасен ден“ на Разпети петък с отец Ангел и Наталия Симеонова. И още – иконопис и балет

На Разпети петък в „Един прекрасен ден“ сме ви подготвили среща с отец Ангел от храма „Св. София“, с когото говорим за силата на вярата, доброто и необходимостта да се обръщаме по-често към духовното. Срещаме ви и с телевизионната водеща Наталия Симеонова и с прима балерината и директор на Националния балет Сара Нора Кръстева.

Първият ни гост е дългогодишен преподавател по иконопис и художник, специалист по църковни изкуства и реставратор, преди почти 20 години основава енорийския център към софийския храм „Покров Богородичен“.

Трябва ли да си вярващ, за да рисуваш икони, и могат ли каноните да са ограничение за един творец или напротив – коментира художничката Младенка Ланджева.

Следващата ни гостенка е красива жена, майка на тийнейджърка, орисница и може би фея. Тя е дипломиран журналист. Работила е в БНТ като водеща на младежкото предаване „Формула 5“, а по-късно като автор и водещ на музикалното предаване „Рококо“. Работила е като репортер и водещ на новините към Нова Тв, както и като редактор на политическото предаване „Посоки“. Тя е Наталия Симеонова.

Напоследък все по-рядко се обръщаме към духовното, затова и именно на Разпети петък ви предлагаме среща с отец Ангел от храма „Св. София“, с когото говорим за силата на вярата, доброто и мястото на вярата в материалния свят, в който живеем.

На финала разговаряме с прима балерината и директор на Националния балет Сара-Нора Кръстева.

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …