понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 7 декември: Даниела Кънева за интервюто с Раджив Ганди малко преди да го убият. И още – среща с Димитър Калбуров, коледни сладки от рали шампиона Екатерина Стратиева и Иван от от „X Factor”

„Един прекрасен ден“ на 7 декември: Даниела Кънева за интервюто с Раджив Ганди малко преди да го убият. И още – среща с Димитър Калбуров, коледни сладки от рали шампиона Екатерина Стратиева и Иван от от „X Factor”

В предаването днес ще ви срещнем с журналиста Даниела Кънева. В своята кариера тя е отразявала няколко войни и често се е оказвала в опасни ситуации. При една такава ситуация, малко след като взима интервю от Раджив Ганди, той бива убит при атентант, а нейният материал обикаля всички световни медии. Преди това при нас ще дойде рали шампионът Екатерина Стратиева, но днес с нея няма да говорим за спортни постижения, а за кулинарни такива, защото тя ще ни научи как да си направим вкусни коледни сладки. Освен това, ще ви запознаем по-отблизо и с един от най-колоритните участници в тазгодишното издание на X Factor – Иван. За какво мечтае и колко големи с амбициите му, след като вече се качи на голяма сцена – предстои да разберем.


Първият ни гост  днес е един от най-актуалните и харесвани български млади писатели и поети. Създател е на редица хумористични разкази, както и на сериозни истории, свързани с взимоотношенията между мъжете и жените. Автор е на три книги – „Помниш ли“, „Мамка му“ и последната „1 кило риалити“. Той е и сред малкото съвременни творци, които представят произведенията си на живо пред публика в „Пощенска кутия за приказки“. С удоволствие казваме „Добре дошъл“ на писателя Димитър Калбуров.


При нас вече е Екатерина Стратиева. Освен с ралито, тя се справя прекрасно и в кухнята, затова днес ще ни покаже как приготвя любимите си коледни сладки…

Следващият ни гост  е само на 20 години, учи поп и джаз пеене и е от севлиево. Един от участниците е в реалити формата „X Factor“, а неговият ментор Криско каза за него: „Голям звяр. Най-добрият вокал в сезона“. Определя себе си като перфекционист, който дава най-доброто от себе си, а най-голямата му мечта е сцената, от която се надява никога да не слиза. Наш гост е певецът Иван Димитров!

Следващата ни гостенка има уникален живот. Дълги години е пяла в хор „Бодра смяна“. Решава да учи документална режисура, но говорен дефект я спъва на изпитите във ВИТИЗ. Записва ядрена физика, но въпреки че е в стихията си, когато става въпрос за точни науки, тя се прехвърля към специалността английска филология. Впоследствие става журналист и така вече повече от 50 години. В началото работи за БТА, а след това се включва в екипа на БНТ. Като кореспондент е отразявала няколко войни, взимала е интервю от Индира Ганди, водача на „Тамилските тигри“, но може би най-запомнящо ще си остане интервюто й с Раджив Ганди, което взе малко преди да бъде убит и което обиколи всички световни медии. В студиото на „Един прекрасен ден“ е журналистът Даниела Кънева!

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …