сряда , 22 ноември 2017
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 7 април с Христо Пимпирев. И още – изкуство и правилно хранене

„Един прекрасен ден“ на 7 април с Христо Пимпирев. И още – изкуство и правилно хранене

На 7 април в „Един прекрасен ден“ говорим за успеха, за здравето и принципа на Хипократ, че храната е нашето лекарство, за допирните точки между екстремните спортове, дизайна и политиката, както и за ледения континент Антарктида и неговите тайни.

Първият ни гост е Николай Николов – един млад и успял българин, който след 9 години работа като финансист в Ню Йорк се завръща в България, отваря галерия за съвременно изкуство и иска да превърне в бизнес своя интерес към изобразителното изкуство. Казва, че ще разчупи клишетата в разбирането за галерията като пространство, в което се излагат картини.

С проф. д-р Вергиния Георгиева говорим за здраве и хранене, за гладолечение и природосъобразен начин на живот, както и за принципа на Хипократ, че храната е вашето лекарство, а лекарството е вашата храна.

Тя е млада, екстремна и доста амбициозна. Тя е състезател по мотоциклетизъм, моден дизайнер, стилист, сценограф и кмет на Владая. Как съчетава толкова различни дейности – разказва самата Таня Иванова.

За него Антарктида е втори роден дом, доайен е на българската експедиция на ледения континент и пръв забива българското знаме на Южния полюс на 8 януари 2013 г. За тайните на Антарктида – разговаряме с проф. Христо Пимпирев.

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 16 ноември: София Бобчева и как се играе в 6 постановки в Народния театър, колекцията на Марина Кискинова и пътуване до Чернобил и обратно

В предаването днес ще ви срещнем с вечно усмихнатата актриса София Бобчева. В момента само …