понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 6 юли с Етиен Леви, Милена Маркова-Маца, колегата ни Златимир Йочев и дизайнерката Елена Нейчева

„Един прекрасен ден“ на 6 юли с Етиен Леви, Милена Маркова-Маца, колегата ни Златимир Йочев и дизайнерката Елена Нейчева

Първият ни гост в „Един прекрасен ден“ днес няма нужда от представяне. Няма и как да остане незабелязан. Студентите му го обожават, а децата му го боготворят.

Роден e на пъпа на стара София, a баща му – Херцел Леви, е един от родоначалниците на родната ни естрада. Завършва средно музикално училище с пиано, а след това учи пеене в музикалната академия в класа на певицата Ирина Чмихова.

Сега вече доцент, преподава в Нов български университет, във факултетите по поп и джаз изкуство. Изключително ни е приятно, че днес при нас е неповторимият Етиен Леви:

Следващата ни гостенка е учила моден дизайн в Германия, след което обаче се завръща в България, защото е убедена, че тук е нейното място. Започва да се занимава с мода и днес има ателие за изцяло ръчно изработени дрехи и аксесоари. Запалена по хендмейд манията дизайнерка Елена Нейчева ни показа част от своите модели:

Днес ви представяме и нашия колега журналист Златимир Йочев, от когото ще разберем как от ученик в спортно училище, който по цял ден рита футбол, се става журналист, който макар и млад, вече има завиден опит зад гърба си.

Имал е възможност да работи като водещ на сутрешен блок, като репортер и дори като лице на централна емисия новини, но с каквото и да се захване, винаги търси позитивната нагласа с надеждата да успее да я предаде и на зрителите.

Самият той е винаги усмихнат, любопитен към света около себе си и склонен да се впуска във всякакви приключения:

На финала на предаването ни гостува актрисата с магнетичен син поглед и непринудено поведение Милена Маркова-Маца. А когато към това се добави и родова история, която поколения назад води към сцената, е ясно, че всички предпоставки да бъде актриса са налице.

Милена завършва ВИТИЗ в една от най-тежките години, но признанието за таланта й идва почти моментално – още с дебютната си роля в „Боряна“ на Добричкия театър тя печели „Аскеер“ за изгряваща звезда. И както често става в живота, след това настъпва затишие, защото следващия път, когато се качва на сцената, е чак след три години.

За особената енергия, която движи актьорите, за театъра и телевизията, за музиката и малките неща, които те правят щастлив – вижте разговора с Милена Маркова:

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …