сряда , 23 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 5 юни с „Метълуингс“ и Поли Паскова. И още – сватбени рокли и скулптури от тел
stelametalwings

„Един прекрасен ден“ на 5 юни с „Метълуингс“ и Поли Паскова. И още – сватбени рокли и скулптури от тел

Всяко момиче мечтае да се види като булка в заветната бяла рокля. Как изглежда съвършената булчинска рокля и има ли тенденции в тази по-специална сфера на модата, както и какво е усещането да реализираш нечия мечта – за това днес говорим с дизайнера Христо Чучев, който показа някои от красивите си модели в студиото:

Днес ви запознаваме и с особената естетика на симфоничната метъл група „Метълуингс“. Тя съчетава лирични оперни вокали с характерните за стила инструментал и готическа атмосфера.

Групата, с вокал Стела Атанасова, е участвала на много фестивали у нас, миналата години излезе първият им мини албум с пет песни, а първият им видеоклип Crying of the Sun вече има над 7 млн. гледания в YouTube. Гостуват ни Стела Атанасова и Григор Костадинов от „Металуингс“:

В предаването днес продължаваме с оригиналните скулптури от тел на Невена Атанасова. Тя рисува и прави скулптури от дете, като първата създадена от нея фигура е на кон от… станиол на шоколад.

Невена завършва Художествената академия, а днес нейното изкуство се опитва да насочи вниманието на хората към екологичните проблеми. Тя е избрала телта като изразно средство, защото по думите й „жицата е елегантен и експресивен материал“. Невена показа и някои от скулптурите си в студиото. Вижте ги:

На финала се потапяме в магията на българския фолклор с народната певица Поли Паскова, която е и с две други специалности – треньор по баскетбол и защита на културно-историческото наследство. С нея разговаряме за това как фолклорът ни лекува и защо е насъщно да го съхраним:

Вижте също

nona_iotova

Един прекрасен ден на 26 юли с певицата Нона Йотова, писателя Константин Трендафилов, ММА боеца Джон Демел-разрушителя и Лъчезар Камбуров

В предаването днес ще си говорим за „Академия за войводи“. Какво представлява тя, кои ще …