четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 5 април: Как да откажете цигарите, танци на пилон и изработка на плакети

„Един прекрасен ден“ на 5 април: Как да откажете цигарите, танци на пилон и изработка на плакети

В „Един прекрасен ден“ днес говорим за съвременно танцово изкуство и какво представлява спектакълът „Шеймбокс“. Освен това ще ви запознаем с метода на Алън Кар за отказване на цигарите, а за финал на предаването ще ви покажем нещо много красиво и екзотично – ще разберете какво представлява полденсът или танцът на пилон като спорт.

Преди всичко това ще ви срещнем с първата си гостенка. Тя е учила маркетинг, работила е като журналист и главен редактор на издателство, след това прави магистратура по художествен метал в академията в София. Започва да се занимава с художествени медали и плакети и много скоро две нейни творби са откупени от Британския музей, а други две отиват в най-големия музей за религиозно изкуство в Берген, Норвегия. Ще ви срещнем с Надя Розева аГрийн.

Следващите минути са посветени на всички пушачи. Няма да изброяваме причините да откажете цигарите – те са ясни. Ще се концентрираме върху един метод, чиито последователи твърдят, че води до бързо, трайно и безопасно отказване от вредния навик. Повече за метода разказва в студиото на „Един прекрасен ден“ терапевтът Мартина Михайлова.

В третата част на „Един прекрасен ден“ ще ви срещнем с артисти, хореографи и изпълнители. Тази вечер в 19,30 ч. в ДНК пространството за съвременен танц и пърформанс на НДК ще се играе представлението „Шеймбокс“. Повече за събитието разказват Ива Свещарова и и Вили Прагер.

За финал на предаването буквално сме преобразили студиото и сме поканили много интересни гостенки, които ще покажат нещо много интересно и екзотично между танц и спорт. Или пък забавен начин да изгориш калории. Какво представлява полденсът, колко време е нужно да се научиш на най-простите движения, разказват Диана Терзийска и Ани Гошева.

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …