вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 4 юли: Среща с Мая Нешкова, рок, йога и как Беа Нади се вдъхнови да пише на 45

„Един прекрасен ден“ на 4 юли: Среща с Мая Нешкова, рок, йога и как Беа Нади се вдъхнови да пише на 45

В „Един прекрасен ден“ днес ни предстои среща с певицата Мая Нешкова, която съвсем скоро отпразнува своя 60-годишен юбилей. С нея ще си говорим за музиката, приятелите и любовта на публиката. Инструкторът Милена Голева ще ни разкаже как йога практиките са я направили щастлив човек, защото са я научили да дава, а не само да взима. Ще говорим и с писателката Беа Нади, която написва първата си книга, когато е на 45 години и то само, за да провери дали може да се справи с българския език.

Преди всичко това обаче, ще ви срещнем с група млади, влюбени в рок музиката момчета, които имат своя рок банда. През октомври правят кратко турне в Германия, зад гърба си имат малък албум и два клипа. Визията им е достатъчно артистична, но за допълнително цвят, всеки един от тях си има и псевдоним. Вижте нашата среща с група DREG STARZ.

Как човек трябва освен да получава, да се научи и да дава, защото животът е баланс – вижте от разговора ни с йога инструктора Милена Голева.

Тя е родена в Германия, завършва физика в Ереван, а през 1975 г. идва да живее в Бългатия. На 45 години издава първия си роман и то само за да се убеди, че може да пише на български. Представяме ви писателката Беа Нади!

Следващата ни гостенка започва сценичните си изяви още като студентка в Музикалната консерватория, когато става част от трио „Обектив“. През 1978 г. се дипломира и се мести да живее в Благоевград, където веднага е забелязана от композитора Кирил Икономов и започва да пее в неговия бенд. През 2016 г. е удостоена с Орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – Втора степен, за принос в развитието на културата и изкуството. Хитовете й като „Рожден ден“. „Китка за обич“, „За приятелите наши“, „Щастие с пари не се купува“ и много, много други продължават да се пеят и да печелят нови почитатели. Вижте нашето специално интервю с обичаната българска певица Мая Нешкова!

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …