понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 30 юни: Що е то бебеносене, как се предлага брак от сцената и среща с певицата Диана Дафова

„Един прекрасен ден“ на 30 юни: Що е то бебеносене, как се предлага брак от сцената и среща с певицата Диана Дафова

В предаването днес ще ви срещнем с двама млади оперни певци, които тепърва завършват музикалната академия. Освен че са преизпълнени с мечти за своето професионално развитие, които ще споделят с нас, те ще ни разкажат и за това как се прави предложение за брак на сцената на зала „България“ по време на концерт пред публика. И след годежа и брака някак съвсем естествено идват бебетата, на които също сме отделили време, защото ще обсъдим плюсовете на т.нар. „бебеносене“ в сравнение с по-традиционните методи за пренасяне на бебета като количките например. В края на предаването при нас ще бъде и певицата Диана Дафова, с която ще си говорим за музика, награди и прокламации от сената в Тексас.

Първият гост е поет. Завършва немската гимназия и след това заминава да учи политология в Берлин. Там живее и работи известно време, като публикува своите произведения като Августин Господинов. Има две стихосбирки – „Нощта е действие“ и „Лято“, които обаче подписва с истинското си име. Това лято той стартира нов литературен проект, който носи интригуващото име „Думи на 4 гуми“. Това всъщност е мобилна книжарница, с която вече започна да обикаля България. Защо, къде и с кого – предстои да разберем от самия него – поетът Илиян Любомиров.

 

Следващите ни гости са абсолвенти от специалността „оперно пеене“ в музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“. Какво може в 21 век да накара един млад човек да се влюби в класическата музика и да подчини целия си живот на мечтата да пее опера предстои да разберем в следващите минути от Иван Пенчев и Глория Кънева.

Повечето бъдещи майки започват да се подготвят за появата на своето бебе много преди то да се роди. в желанието си да осигурят всичко най-добро, най-скъпо и най-модерно, те често купуват куп неща, които впоследствие се оказват излишни. Точно така се е случило и със следващата ни гостенка, чиято детска количка за 1700 лева си стои прибрана и неизползвана. Защо? Защото е открила бебеносенето. Какво представлява то, предстои да разберем. При нас са Кристина Пондева и сертифицираните консултанти Марина Божкова и Христина Лисник.

Следващата ни гостенка вече е била при нас преди известно време, но тя е толкова интересна, че не успях да й задам всички въпроси, които бях подготвила. Тогава тя ни разказа за песента си „Аадия“, която лети в космоса, за концерта й в Косово, за който получава медали за отличие от американската армия, за личната й кореспонденция с папа Йоан Павел II и Хилари Клинтън, но остана още много, за което да си говорим с нея. При нас е певицата Диана Дафова.

 

 

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …