вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / Един прекрасен ден на 27 юни: Таекуон-до с Мирослав Трифонов, чанти от винил, снимки като живопис от Кирил Станоев и среща с Юлияна Антонова-Мурата

Един прекрасен ден на 27 юни: Таекуон-до с Мирослав Трифонов, чанти от винил, снимки като живопис от Кирил Станоев и среща с Юлияна Антонова-Мурата

Днес в „Един прекрасен ден“ ще ви срещнем с едни млади и много креативни брат и сестра, които правят чанти от винилови плочи. Между другото съвсем скоро техните чанти се появиха на страниците на италианския Vogue. Още един наш гост днес е попадал в това списание, но чрез своето изкуство: с фотографа Кирил Станоев ще говорим за това как се правят снимки, които приличат на произведения на живописта. В края на предаването ще дойде авторът на книгата „Моши, моши, Япония“ – Юлияна Антонова – Мурата. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец, тя е живяла на най-различни места, така че има какво да ни разкаже.

Но за начало на днешното предаване сме избрали демонстрация на деца по таекуон-до. За таекуон-до и неговата философия ще си говорим със Сабум Ним Мирослав Трифонов, преподавател 6-ти дан таекуон-до, спортен клуб „Феникс”.

Следващият ни гост е самоук фотограф, който започва да снима преди 8 години. Съсредоточен е върху портретната фотография, но успява да й придаде едно особено сияние, сякаш е картина, излязла от различен период на живописното изкуство. За собствения си стил казва, че е „естествен и реалистичен дори във фантастичното“. Може би точно заради това негови снимки редовно се появяват в списанията, включително в италианския Vogue. много ми е приятно, че гост в един прекрасен ден днес е фотографът Кирил Станоев.

В следващите минути ще ви запознаем с едни много креативни млади хора. Те стоят зад бранд за чанти, направени от грамофонни плочи. Всичко започва преди три години, а в началото на историята стои един подарък, инцидент със счупен винил, малко сълзи и желание подаръкът да бъде възстановен. Днес, техните чанти вече красят страниците на италианския Vogue. Как се случва всичко това за толкова кратък период от време, предстои да разберем от Наталия Миленкова и нейния брат – Деян Миленков.

Гостенката ни в „Един прекрасен ден“ е завършила 91-ва немска езикова гимназия „Професор Константин Гълъбов“, след това – немска филология и психология в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. специализирала е дипломация в Индия и Хърватска. Преподавала е в медицинския университет. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец е живяла в Германия, Русия, Англия, Китай. В края на миналата година у нас излезе книгата й „Моши, моши, Япония“. Гост в студиото е Юлияна Антонова – Мурата.

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …