четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 23 юни с Емилия Радева. И още – за пеперудените хора и фолклорa в модата и музиката

„Един прекрасен ден“ на 23 юни с Емилия Радева. И още – за пеперудените хора и фолклорa в модата и музиката

Днешният „Един прекрасен ден“ започва с танц на пилон в изпълнение на Ани Гошева, инструктор по пол денс.

Заедно с колегата си Диана Терзийска те ни гостуваха и преди, но днес отново са тук, защото подкрепят каузата фондация „Дебра България“, пациентска организация, която защитава правата и интересите на хората, страдащи от булозна епидермолиза и наричани още „пеперудени хора“. С тях е и майката на дете с тази диагноза – Ева Маринова.

Какво представлява тази рядка болест, колко души у нас страдат от нея и как може да се облекчи животът им, както и какво е общото между танца на пилон и тях – чуйте:

Следващите ни гости са двама млади музиканти, които успешно комбинират хаус, дъбстеп и български фолклор и непрекъснато търсят нови предизвикателства.

Първата им песен излиза през 2012 г. и бързо се превърща в хит. Следват години, в които всеки се развива в своя посока, като от време на време се събират за общи проекти. Единият свири на китара, а другият на кавал. Представяме ви Дани Димитров и Ясен Друмев, които наскоро записаха новия си клип „Желка“:

Младият дизайнер Цветомир Петков също се вдъхновява от автентичния ни фолклор и използва шевиците като основен акцент в своите колекции:

На финала на предаването наш гост е ледената кралица на българския театър и кино Емилия Радева.

Наричат я така, но тя изигра някои от най-запомнящите се майчински образи, вкл. този на Султана от романа на Талев „Железният светилник“, на Невена в сериала „Дом на нашите деца“ и много др.

На 85 години Емилия Радева е запазила аристократичното си присъствие и продължава да играе:

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …