петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 22 май: Среща с академик Пламен Карталов, поезия, екстремни спортове и грижи за красива усмивка

„Един прекрасен ден“ на 22 май: Среща с академик Пламен Карталов, поезия, екстремни спортове и грижи за красива усмивка

Днес в „Един прекрасен ден“ ще ви запознаем с един поет, който изминава труден път и животът му е като сюжет на роман. За тежките моменти и щастливите преживявания, ще ни разкаже Ивайло Добрев. Колко адреналин ти е нужен, за да се почувстваш жив – ще разберем от Станимира Карадочева и Северина Митева, които ще ни пренесат в света на екстремните спортове. На финала на предаването ще ви срещнем с едно от най-големите имена в съвременното българско оперно изкуство. Благодарение на него операта излезе на площада и сред природата. Гостува ни директорът на Софийска опера и балет академик Пламен Карталов.

Преди всичко това обаче, нека ви покажем нещо полезно и практично – как да запазим зъбите си по-здрави и красиви. Колко често трябва да ходим на профилактични прегледи, кога да сложим шини и брекети – отговори на тези въпроси ще ни даде д-р Стефан Димчев и д-р Ивайло Димчев, които са двама братя стоматолози.

Следващият ни гост е роден в Русе. Автор е на поетичните книги „Жозефин“, „Птица в ключалката“ и др. Носител е на трета награда в поетичния конкурс по случай 130 години от рождението на Сирак Скитник и 40 години от първата емисия на Радио Благоевград. Вижте в следващото видео срещата ни с поета Ивайло Добрев!

Те са вдъхновение на всички момичета, които са запалени по екстремни спортове. Част са от единственото по рода си у нас женско общество за активен начин на живот „Wild berries“. За последните няколко години са провели у нас десетки уъркшопове по сноуборд, уиндсърф, катерене, йога, брейк денс и др. Как започва всичко това и колко адреналин ти е нужен, за да се почувстваш жив – вижте повече от Станимира Карадочева и Северина Митева!

Следващият ни гост е едно от най-големите имена в българското съвременно оперно изкуство. Завършва Музикалната академия, след това специализира оперна режисура в Германия и кинорежисура в НАТФИЗ. Няма как да се изброят всички грандиозни оперни спектакли, които е поставял през години. Благодарение на него, операта излезе на открито – на площада и сред природата. В края на миналата година той беше удостоен с държавната награда „Паисий Хилендарски“ за изключителен принос в развитието на национална културна идентичност и духовни ценности. Гост в „Един прекрасен ден“ е директорът на Софийска опера и балет академик Пламен Карталов!

 

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …