понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / Един прекрасен ден на 21 юли с певицата Искра Милкова-Ангелова, писателката Йова Станкова, певецът Коцето-Калки и кой стои зад театър „Бхалг“

Един прекрасен ден на 21 юли с певицата Искра Милкова-Ангелова, писателката Йова Станкова, певецът Коцето-Калки и кой стои зад театър „Бхалг“

В предаването днес ще ви срещнем с една млада и много очарователна певица – Искра Милкова-Ангелова. Освен изпълнител, тя е и музикален педагог в „X фактор“, така че сигурно има какво да ни разкаже от случващото се зад кулисите на това реалити. Малко по-късно ще ви представим и част от хората, които стоят зад театър „Бхалг“ и новият му спектакъл „19:11“. На финала на предаването тук, при нас, ще дойде певецът, актьор и не на последно място – стоматологът Костадин Георгиев или казано иначе Коцето – Калки.

Преди всичко това, обаче, нека ви представим първата си гостенка за днес. Тя е родена в София, израснала е в Ангола, учила е в Мюнхен и живее в Кейптаун. Прапрабаба й е майка на големия български писател Йордан Йовков. Самата тя съвсем скоро издаде първия си роман „Галерия от светове“. В „Един прекрасен ден“ наш гост е Йова Станкова.

Следващата ни гостенка в „Един прекрасен ден“ е вокален педагог, певица и има свое собствено студио. Пътувала е много в Германия, Финландия, Естония, Швеция, Норвегия, Латвия и Дания, но избира България за свой пристан. Няколко сезона поред е музикален педагог в музикално реалити шоу, а само преди седмици излезе последната й песен „Така е добре“. Наш гост е Искра Милкова-Ангелова.

Следващите ни гости са трима млади хора, които обичат театралното изкуство. Обединява ги идеята на театър „Бхалг“. В началото на юли мина втората премиера на постапокалиптичния спектакъл „19:11“. Тя се игра на сцената на „Сълза и Смях“. Какви са отзивите, оправдаха ли се очакванията им и какви са следващите предизвикателства, които стоят пред тази частна формация, предстои да разберем от изпълнителния продуцент на театър „Бхалг“ – Александър Цветков и актрисите – Теди Русева и Виктория Георгиева.

Следващият ни гост в „Един прекрасен ден“ е доста ексцентричен. Първият си рожден ден е отпразнувал в Кайро. През 1987 г. завършва стоматология с отличие. Две години практикува като зъболекар на село, после става асистент в Стоматологичния факултет, катедра по детска стоматология – София. През 87-ма създава група “Медикус“, а през 91-ва издава и първия си албум – “Векът на любовта”. Участва в няколко спектакъла – “Исус Христос супер звезда”, “Коса”, “Секс, наркотици и рокендрол”, “Абсолвентът”, “Лимонаденият Джо”. Участва и във филмите “Стъклен дом” и „Мисия Лондон“, откъдето идва и култовата му реплика „Найс, а“. В  „Един прекрасен ден“ наш гост е Костадин Георгиев или просто Коцето-Калки.

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …