събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 19 юли: Как се меси елфически хляб, защо Устата не се запозна с Мелания Тръмп, как да изберем най-доброто вино и как звучи музиката на Константин Кацарски

„Един прекрасен ден“ на 19 юли: Как се меси елфически хляб, защо Устата не се запозна с Мелания Тръмп, как да изберем най-доброто вино и как звучи музиката на Константин Кацарски

Днес ще ви срещнем с две много симпатични момичета, които успяват да съчетаят двете си най-големи страсти – четенето и кулинарията. Как? Като приготвят рецепти от любими свои книги и ги качват на сайта си. Те ще ни разкажат как се прави елфическият хляб от „Властелина на пръстените“, но ще трябва да почакаме Пролет и Деси да дойдат тук. След като поговорим за храна, съвсем естествено ще дойде и следващият ни разговор, който ще бъде за вино. Наш гост по темата ще е сомелиер номер 1 – Живко Енчев. На финала на предаването ще разберем как Иван Динев – Устата се запозна с Доналд Тръмп и защо не поиска да се запознае със съпругата му – Мелания.

Преди всичко това, обаче, първият ни гост. Той започва да свири на пиано още 6-годишен, но още на първата продукция се запалва по ударните инструменти. Той е един от създателите на култовата група Блуба Лу, а от няколко години работи за своя проект – Кoka mass jazz. Негови парчета са в плейлистите и чартовете на над 80 радиостанции в цял свят. През 2014 година подписва договор с американския лейбъл Сold busted, под чиято шапка дебютният му сингъл Smile беше избран за един от най-добрите сингли от три британски радиостанции. Миналата година излезе албумът му Groovy jam shoes, за който легендарният американски музикален критик Стефен Томас Ърлиуайн написа в Туитър, че за него това е „най-добрият албум на годината“.Наш гост днес е композиторът, музикантът и автор на музиката на нашето предаване – Константин Кацарски.

Всички ние сме израснали с наставления колко е важно да се чете, как книгите са „прозорец към света“, какво огромно богатство са те и че без тях си оставаме малки и затворени в собствените си ограничения. Следващите ни гостенки също са убедени, че четенето изгражда вкус, само че при тях това се случва в буквалния смисъл на думата. Защото те успяват да пресекат двете си хобита – книгите и кулинарията. В желанието си да запалят повече хора по литературата, те започват да приготвят сладкиши и рецепти, описани, понякога съвсем схематично, в художествената литература. И понеже това звучи много интересно, ароматно и безспорно вкусно, днес с удоволствие ви представям момичетата, които стоят зад проекта Troublе bakers – Деси и Пролет.

Следващият ни гост в „Един прекрасен ден“ е сомелиер номер 1 на България за 2017 година. Какво е усещането да си на върха и какви са тайните на хубавото вино ще разберем от Живко Енчев.

Следващият ни гост е рапър, устат и талантлив. Беше на турне в щатите, запозна се с Доналд Тръмп, но с Мелания не пожела. Върна се в България и записа парче с три супер успели певици – Десислава, Анелия и Преслава. В „Един прекрасен ден“ отново ни гостува рапърът Устата.

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …