четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 18 юли: Полезните екзотични плодове, кои са новаторите в образованието, среща с Патриция Кирилова и актьора Пенко Господинов

„Един прекрасен ден“ на 18 юли: Полезните екзотични плодове, кои са новаторите в образованието, среща с Патриция Кирилова и актьора Пенко Господинов

В предаването днес ще ви срещнем с журналиста Патриция Кирилова. Зад гърба си тя има 15 години във в. „Нощен труд“ и една издадена книга – „Да свалим маските“, с която преди няколко години разбуни духовете, тъй като извади наяве някои доста скандални истории със знакови лица от подземния свят. Днес, обаче, тя ще дойде, за да ни разкаже повече за предстоящия през септември в Украйна всебългарски събор, чието лице стана боксьорът Кубрат Пулев. Освен това сме отделили време и на здравословното хранене – ще продължим започнатата преди време от нас тема за суперхраните, но този път ще наблегнем на екзотичните плодове, чието полезно действие ще ни обясни биологът Галина Палазова. А на финала на предаването ще ви срещнем с актьора Пенко Господинов, който от доста време вече е и преподавател в НАТФИЗ. Той има много роли, с които да се гордее, но най-голяма популярност му донесе участието в сериала „Седем часа разлика“.

Преди всичко това, обаче, ще говорим за една много важна тема. В следващите минути предстои да говорим за образование и по-точно как всеки от нас може да участва в един процес, който в крайна сметка да доведе до широка обществена дискусия за положителните примери в образователната ни система. Качественото образование е условие за конкурентоспособността не само на младите хора, но и на цялото ни общество като цяло. Какво представлява класацията „Новатори в образованието“ и защо имаме нужда от нея, предстои да разберем от доц. д-р Наталия Футекова, член на журито в тази инициатива.

В следващите минути на „Един прекрасен ден“ ще говорим за супер плодовете нони и мангостин. Какво представляват те, защо са толкова полезни и каква е тайната на суперхраните ще научим от гостенката ни – биологът Галина Палазова.

Следващата ни гостенка е дългогодишен PR. Дълго време работеше в „Нощен труд“, а името й често беше забърквано в скандали. През 2013 г. издаде книга с провокативното заглавие „Да свалим маските“, в която сподели някои сензационни истории с реално съществуващи знакови имена от подземния свят и родния шоубизнес. Днес, обаче, тя е тук, за да разкаже за една инициатива, на която е посветила времето и усилията си през последните години. Става въпрос за предстоящия през септември всебългарски събор „Към завета – Кубрат“ в Украйна. За него повече ще разкаже Патриция Кирилова.

Следващият ни гост има над 50 роли в театъра, киното и телевизията. Днес вече е преподавател по актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. През 2008 г. получава наградата „Златна роза“ на името на Апостол Карамитев за ролите му във филмите „Военен кореспондент“ и „План за отмъщение“. За ролята си в сериала „Седем часа разлика“ получава наградата на българската киноакадемия. Днес наш гост е актьорът Пенко Господинов.

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …