неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 18 май: Среща със Светослава Рудолф, разказ на един пътешественик, помощ за дивите животни и „Цирк Де ла Люлин“

„Един прекрасен ден“ на 18 май: Среща със Светослава Рудолф, разказ на един пътешественик, помощ за дивите животни и „Цирк Де ла Люлин“

В предаването днес ще се срещнем с журналиста Светослава Рудолф, пред чийто микрофон са заставали някои от най-известните обществени личности у нас. Ще наобиколим и всички незнайни кътчета на България, а гид в това пътешествие ще ни бъде Вилиан Стефанов, който миналата година съвсем сам направи две експедиции, в които без да използва каквото и да било превозно средство, измина цялото разстояние от северната до южната ни граница и от Калотина до Варна. Отново ще ни гостуват Луиза и Филип от „Цирк Де ла Люлин“ с атрактивно изпълнение за зрителите.

Първата ни гостенка е посветила живота си на собствена кауза. Тя е основателка на фондация „Дивите животни“, а това е мястото, където хората, намерили пострадало или застрашено диво животно могат да потърсят помощ за неговото спасяване. Какво да правим и към кого да се обърнем, ако попаднем на ранени диви животни, научете от разговора с Любомила Кривошиева.

След като предишния път ни показаха изключително интересни неща, Луиза и Филип от „Цирк Де ла Люлин“ гостуват повторно в студиото на „Един прекрасен ден“ с нови изпълнения – вижте в следващото видео какво подготвиха те за зрителите!

Следващият ни гост е пътешественик по душа. Започва своите пътувания из непознатите кътчета на България преди повече от 10 години, като резултат от тях през 2013 г заедно с Александър Караджов издава „Пътеводител на забравената България“. Миналата година съвсем сам направи две забележителни експедиции, с които прекоси България от север на юг, а след това от запад на изток, без да използва превозно средство. Какво е усещането да си сам сред природата и да обиколиш родината надлъж и нашир – вижте повече от самия Вилиан Стефанов!

Тя е известен разследващ журналист. Завършила е Софийския университет, специализирала е в САЩ и в Германия. Носителка е на наградата „Репортер на годината“ през 1991 г. и е първата жена, водещ на „Панорама“. Зад гърба си има няколко публицистични предавания, документални филми и книги, работила е в почти всички телевизии у нас. За предизвикателствата в професията и как се прави качествена журналистика – вижте повече в интервюто със Светослава Рудолф!

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …