понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден: на 17 май: Среща с проф. Донка Байкова, сватба като от приказките, борбата с дрогата и какво обединява бойния спорт с изкуството

„Един прекрасен ден: на 17 май: Среща с проф. Донка Байкова, сватба като от приказките, борбата с дрогата и какво обединява бойния спорт с изкуството

В предаването днес ни предстои среща с проф. Донка Байкова, с която ще си говорим затова как да постигнем идеалната фигура, кои храни са вредни за здравето ни и какви опасности крие бързото сваляне на килограми. От художника и айкидо майстора Христо Михайлов ще разберем как енергиите от изкуството и източния боен спорт преливат една в друга. Отделили сме време и за една истинска традиционна българска сватба, в която главни герои са Ренета и Ангел Георгиеви. Преди около година те буквално взривиха социалните мрежи с кадри от своята венчавка в Боженци.

Преди всичко това обаче, вижте първия ни гост днес. Тя е телевизионен журналист и майка на две деца – дъщеря на 25 и син на 9 години. Спортува, храни се здравословно, става рано и е винаги усмихната. В края на миналата година написа книгата „Падение и спасение – изповедта на една наркоманка“. Повече за нея – вижте в следващия разговор с Весела Тотева!

Следващите ни гости са семейство от почти една година. Запознават се на много романтично място – село Манастир, което е най-високото на Балканския полуостров и след няколко месеца вдигат една чудесна сватба, като онези от българските народни приказки. Как се прави традиционна българска сватба през 21 век и защо се превръща в хит в социалните мрежи – вижте отговорите от разговора с младото семейство Ренета и Ангел Георгиеви!

Той е артист и преди всичко човек, който работи в различни области на изкуството – графика, живопис, скулптура, приложно и концептуално изкуство… Както казва самият той – изборът на жанр зависи от моментната емоция! Не по-маловажна част от неговата личност е любовта му към айкидото. В момента той е член на Управителния съвет на Българската айкидо федерация и е носител на шести дан айкикай. Някъде между всички тези увлечения, превърнали се в професия, стои и интерес към Ордена на тамплиерите, в който е бил член. Вижте повече подробности за всички тези занимания от самия Христо Михайлов!

Има ли мода и модни тенденции в храненето? За диетите ли трябва да мислим или за балансираното хранене? Кои храни могат да ни помогнат в стремежа да изглеждаме по-добре? За всичко това разговаряме с проф. д-р Донка Байкова!

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …