вторник , 22 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 16 юни с Тома Здравков, Веси Попова и Свежен Младенов. И още – втора част на филма за дворцовия живот у нас
tomazfdravkov

„Един прекрасен ден“ на 16 юни с Тома Здравков, Веси Попова и Свежен Младенов. И още – втора част на филма за дворцовия живот у нас

Първият ни гост в днешния „Един прекрасен ден“ е рок музикантът Тома Здравков, който в края на миналата година стана татко на дъщеричка с приказното име Алиса.

Преди години Тома спечели музикалното реалити „Мюзик айдъл“. С него говорим за това какво му донесе победата, разминаха ли очакванията му с действителността и как се сменят памперси:

Преди известно време взехме интервю от уважавания историк проф. д-р Цветана Кьосева. Една част от него беше посветена на първите дами на Третото българско царство и нея видяхте на 8 март.

Втората част решихме да запазим за днешния ден, в който последният български цар – Симеон Сакскобургготски, празнува своя 80-годишен юбилей. За огромно съжаление, проф. Кьосева ни напусна в края на месец март, но ние все пак решихме да ви покажем това интервю, защото в него тя по един неповторим начин разказва много любопитни подробности за дворцовия живот, за цар Борис III и брат му Kирил, за това какво са яли царските деца, с какви играчки са си играли и добри ученици ли са били малките Симеон и Мария Луиза:

Следващата ни гостенка не спира да работи и непрекъснато пуска нови песни и колаборации с чужди артисти. Всъщност, тя е от онези наши изпълнители, които са по-познати в чужбина, отколкото у нас. Наричат я „стихията в клубната хаус музика“. Наш гост е Веси Попова:

На финала ви срещаме с носителя на тазгодишната награда „Аскеер“ за главна мъжка роля в спектакъла „Великденско вино“ на театър „Възраждане“ Свежен Младенов. Той завършва НАТФИЗ през 2004 г. в класа на проф. Стефан Данаилов, като освен в театъра, има множество роли и в киното:

Вижте също

nona_iotova

Един прекрасен ден на 26 юли с певицата Нона Йотова, писателя Константин Трендафилов, ММА боеца Джон Демел-разрушителя и Лъчезар Камбуров

В предаването днес ще си говорим за „Академия за войводи“. Какво представлява тя, кои ще …