петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 16 март: Класическа музика, семейство, преборило рака и келтски танци

„Един прекрасен ден“ на 16 март: Класическа музика, семейство, преборило рака и келтски танци

Днес в „Един прекрасен ден“ ни очакват много интересни срещи. С цигуларя Хари Ешкенази ще говорим за инициативата „Фортисимо клас“, а също и за това как по-лесно се възприема класическата музика, ако е изнесена на площада. Малко по-късно ще ви запознаем с Ади Цанова и нейния съпруг Милен, които наричат себе си „победителите“. Защо – ще разберете, ако останете с нас. А за финал сме решили да се потопим в красотата на ирландските танци.

Преди това обаче ще се срещнем с една жена, която определя себе си с три думи – позитивна, всеотдайна и неуморна. Тя е познато лице от телевизионния екран, но от години се занимава с пиар. За фалшивия имидж, за истинските хора и за важните неща в живота разговаряме с Ива Екимова.

Следващият гост е от онези хора, за които всеки ден може да бъде „Един прекрасен ден“. Той свири на цигулка от 4-годишен. Всъщност научава първо нотите и чак след това буквите. Баща му, брат му, двамата му братовчеди – всички са класически музиканти. Със своята музика той е обиколил половината земно кълбо. Цялата му фамилия живее и работи извън пределите на България, а той е единственият, който остава тук. Как класическата музика може да оживее, да предизвика същите емоции в хората, каквито предизвиква един рок концерт и да стане трета за третокласниците? За всичко това говорим днес с цигуларя Хари Ешкенази.

В следващите минути ще се срещнете с едно семейство. Те наричат себе си „победителите“. Преминали са през най-тежкото изпитание да чуят диагнозата „рак“. Не само, че не се предават пред мрачните лекарски прогнози, но и успяват заедно да победят болестта. Ади и Милен Цанови са на гости в студиото на „Един прекрасен ден“ и разказват за битката и за победите след нея.

За финал на днешното предаване сме подготвили нещо много приятно – ирландски танци. Колко стила има? Трудно ли е да се научиш да танцуваш, без да използваш ръцете си и колко близо е степът до ирландските танци, разказва Ралица Софрониева от клуб „Келтски феникс“.

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …