събота , 22 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 16 май: Мода, поезия и среща с Иво Танев
Ivo_Tanev

„Един прекрасен ден“ на 16 май: Мода, поезия и среща с Иво Танев

В предаването днес ни предстои среща с телевизионния водещ Иво Танев. Заедно с журналиста и писател Катерина Хапсали ще преминем през девет планини, за да разберем как се пише поезия за любов, утеха и надмогване. От модния стилист Арабела Бишъп ще научим как да подчертаваме своята индивидуалност и какво трябва да избягваме, за да не се превърнем в жертви на модата.

Преди всичко това обаче, ви срещаме с първия ни гост. Тя е родена в Монтана, завършва право, като средното й образование е със специалност изобразително изкуство. Пише стихове, рисува, а в края на миналата година излезе първият й роман „Листо на вятъра“. Вижте в следващото видео откровения разговор с Мария Григорова.

Следващата ни гостенка е млада и влюбена в красотата – във всичките й измерения. Завършила е българска филология и журналистика, но усетът й към модата я кара да завие към съвсем различна посока при избора на своята професия. За себе си казва „избрах да служа на красотата“. Труден ли е бил този избор, къде е границата между оригиналното и кичозното, и как можем да подчертаем своята индивидуалност – вижте отговорите от модния стилист Арабела Бишъп.

Гостенката ни в „Един прекрасен ден“ е завършила икономика и испански в САЩ, доктор е по философия, като журналист е работила в различни медийни проекти. Дебютният й роман „Гръцко кафе“ беше истинско голямо събитие на книжния пазар и още с него тя получи „Цветето на Хеликон“ за най-продавана книга за 2015 г. и приза „Перо на годината“ на книжарница „Перото“. Само след дни предстои премиерата на първата й стихосбирка „През девет планини“. Вижте във видеото целия разговор с журналистката и писателка Катерина Хапсали.

Той е оперен и поп изпълнител, телевизионен водещ, продуцент, бизнесмен, участник в риалити формати. Обича предизвикателствата и има остър език. Баща е на дъщеря, която вече го направи дядо – внучката му Алина е на 4 години. Вижте цялото интервю с Иво Танев в следващото видео!

Вижте също

18

„Един прекрасен ден“ на 18 юли: Полезните екзотични плодове, кои са новаторите в образованието, среща с Патриция Кирилова и актьора Пенко Господинов

В предаването днес ще ви срещнем с журналиста Патриция Кирилова. Зад гърба си тя има …